UPDATE #NOW

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με έξι νεκρούς στη Λούτσα – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ


JTeam

12 Σεπτεμβρίου 2023

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με έξι νεκρούς στη Λούτσα – Τι εξετάζει η ΕΛΑΣ
@Eurokinissi
«Φως» στο μακελειό της Λούτσας με τους έξι νεκρούς προσπαθεί να «ρίξει» η ΕΛΑΣ

Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών ενδεχομένως για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα δείχνει το χθεσινό περιστατικό στη Λούτσα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής. Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα η Άμεση Δράση δέχθηκε τηλεφώνημα για πυροβολισμούς στη διασταύρωση των οδών Αραφήνος και Αρίωνος. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως αστυνομικοί που απέκλεισαν την περιοχή.

Όπως διαπίστωσαν πέντε άτομα ήταν νεκρά μέσα σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο, ενώ ένας ακόμη πιθανότατα ο οδηγός βρέθηκε νεκρός ελάχιστα μέτρα πιο μακριά από το όχημα και εκτιμάται πως προσπάθησε να ξεφύγει χωρίς να τα καταφέρει. Στην περιοχή έφτασαν ασθενοφόρα με τους διασώστες απλά να βεβαιώνουν τον θάνατο των ατόμων που είχαν εντοπιστεί. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν πως όλα τα θύματα, έφεραν τραύματα από πυροβολισμούς.

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που χειρίζονται την υπόθεση, αναζητούσαν εάν τα θύματα, είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές και για ποια αδικήματα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν στοιχεία ταυτότητας ωστόσο εξετάζονταν για πλαστογραφία. Οι αστυνομικοί εξέταζαν τουλάχιστον δυο σενάρια για τις συνθήκες του επεισοδίου.

  • Είτε τα θύματα είχαν ραντεβού με άλλα άτομα πιθανότατα μέλη άλλης συμμορίας για να «λύσουν» παλαιότερες διαφορές τους και οι δράστες τους πυροβόλησαν προτού προλάβουν να αποβιβαστούν καθώς υπάρχουν σημάδια από σφαίρες τόσο στο παρμπρίζ όσο και σε άλλα σημεία του αυτοκινήτου.
  • Είτε οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από την ένοπλη επίθεση να είχαν στήσει ενέδρα και όταν αντιλήφθηκαν αυτούς που είχαν βάλει στο στόχαστρο να τους πλησίασαν και να τους εκτέλεσαν ενδεχομένως εκτελώντας «συμβόλαιο θανάτου» το οποίο δεν αποκλείεται να «κλείστηκε» και μέσα στις φυλακές.

Επιπλέον, ερευνάται εάν υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών καθώς δεν είχε διευκρινιστεί εάν μέσα στο όχημα που εντοπίστηκαν τα θύματα υπήρχαν όπλα και εάν είχαν προλάβει να τα χρησιμοποιήσουν. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως στο σημείο εντοπίστηκαν τουλάχιστον 25 σφαίρες οι οποίες μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Επιπροσθέτως το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τα θύματα έφερε γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Jenny.Gr
@Eurokinissi

Τα στελέχη της Ελληνική Αστυνομία διαπίστωσαν, όπως αναφέρουν πληροφορίες ότι ήταν πλαστές ενώ ήταν κολλημένες στο όχημα με σελοτέιπ. Επιπροσθέτως ερευνούσαν και αν είχε δηλωθεί κλοπή και για το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι αλλοδαποί. Ακόμη με βάση μαρτυρίες οι αστυνομικοί αναζητούσαν ως αργά δυο οχήματα που θεωρούνταν ύποπτα, μια μοτοσικλέτα και ένα μαύρο αυτοκίνητο με τα οποία πιθανολογείτο πως διέφυγαν οι εκτελεστές.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα εξέταζαν εάν οι κινήσεις τόσο των θυμάτων όσο και των δραστών έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Λόγω των πυροβολισμών ως αργά χθες επικρατούσε αναστάτωση στην περιοχή με κατοίκους να σπεύδουν στο σημείο του επεισοδίου για να ενημερωθούν και εκείνοι για το τι είχε συμβεί.

Με πληροφορίες από το Reader.gr