UPDATE #NOW

Σου χάκαραν το Instagram; Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις


JTeam

13 Σεπτεμβρίου 2023

Σου χάκαραν το Instagram; Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις
Pexels
Σε χάκαραν; Δες τι να κάνεις για να μην ξανασυμβεί

Δεν έχουν ιδέα από κρυπτονομίσματα και ξαφνικά ανεβάζουν περίεργα stories. Σου στέλνουν στο Instagram άνθρωποι με τους οποίους δεν έχεις μιλήσει ποτέ. Κάτι πάτησες και δεν θυμάσαι τι, αλλά από εκείνη την ώρα, κάτι συμβαίνει στο προφίλ σου, ενώ σου ήρθε ειδοποίηση ότι πρέπει να αλλάξεις κωδικό. Τα κακά νέα, είναι ότι μάλλον σου χάκαραν το IG. Τα καλά νέα, είναι ότι παρακάτω θα δεις πώς να προστατευτείς.

  • Βάζεις πιο δύσκολο κωδικό

Προκειμένου να περιορίσεις τον κίνδυνο, φρόντισε ο κωδικός σου να μη θυμίζει σε τίποτα το παλιό – καλύτερα να βάλεις μία τυχαία γεννήτρια κωδικών να δημιουργήσει έναν.

  • Χρησιμοποίησε ταυτοποίηση δύο παραγόντων

Όταν θα ξαναμπείς στο app, θα σου στείλει μήνυμα στο κινητό με έναν κωδικό για να επιβεβαιώσει ότι είσαι εσύ. Ναι, είναι εκνευριστικό – είναι επίσης απαραίτητο για να είσαι έξτρα ασφαλής.

  • Δες τις ρυθμίσεις σου

Αν έφτιαξες προφίλ στο IG πριν από μία δεκαετία, μάλλον έβαλες email που δεν χρησιμοποιείς πια – μάλλον έχεις χάσει και την πρόσβαση. Δες τα emails που χρησιμοποιείς στα social media, βρες σε ποια apps έχεις κοινό λογαριασμό και βεβαιώσου ότι η ηλεκτρονική σου διεύθυνση είναι ενημερωμένη κι εύκολα προσβάσιμη, σε περίπτωση που χρειαστεί να κάνεις ανάκτηση του προφίλ σου.