UPDATE #NOW

Θέλεις να φύγεις από το group chat; Πώς να το κάνεις σωστά, χωρίς να θίξεις κανέναν


JTeam

1 Οκτωβρίου 2023

Θέλεις να φύγεις από το group chat; Πώς να το κάνεις σωστά, χωρίς να θίξεις κανέναν
Και θα παραμείνεις ανώτερος άνθρωπος, και θα ησυχάσει το κεφάλι σου

Πάρε το κινητό σου και μέρα σε πόσες ομαδικές συνομιλίες ανήκεις. Μέτρα, έπειτα, σε πόσες συμμετέχεις επειδή θέλεις, και σε πόσες απαντάς από υποχρέωση. Μάλλον οι δεύτερες είναι περισσότερες.

Καθένας μας μένει σε group chats χωρίς να το θέλει, και έχει τους λόγους του. Μπορεί να φοβάσαι ότι θα γίνεις αντιπαθής, ίσως αισθάνεσαι την ανάγκη να σε αποδεχτούν - ίσως, πάλι, πιέζεσαι να συμμετάσχεις στη συζήτηση χωρίς λόγο. Σε κάθε περίπτωση, προτιμάς να αποχωρήσεις.

Παρακάτω, θα δεις 3 τρόπους να το κάνεις χωρίς να θίξεις κανέναν. Και όλοι θα είστε χαρούμενοι.

Μην κάνεις γκόστινγκ

Στείλε ένα μήνυμα και ενημέρωσε ότι αποχωρείς - μην το κάνεις κατευθείαν. Θα πάει ειδοποίηση σε όλους έτσι κι αλλιώς, οπότε είναι προτιμότερο να τους έχεις προειδοποιήσει.

Να είσαι ειλικρινής

Πες τους πώς νιώθεις. Πες ότι πιέζεσαι, ότι έχεις πάθει burn out, ότι αγχώνεσαι με τόσα μηνύματα και θέλεις λίγο χρόνο. Εξήγησέ τους ότι δεν φταίνει εκείνοι και είναι ένα καθαρά δικό σου πρόβλημα.

Πες τους πώς να σε βρουν εκτός του group chat

Αν αισθάνεσαι άνετα, πες τους ότι μπορούν να σε βρουν στις ξεχωριστές σας συνομιλίες. Αν θέλεις να τους αποφύγεις, πες τους ότι θα τα λέτε στα σόσιαλ και άσε τις περαιτέρω εξηγήσεις. Είναι πιο απλό απ΄όσο φαίνεται.