WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Τι να στείλεις αντί να κάνεις ghosting, επειδή είσαι ανώτερος άνθρωπος


JTeam

5 Μαΐου 2023

Τι να στείλεις αντί να κάνεις ghosting, επειδή είσαι ανώτερος άνθρωπος
Θα σου πάρει περίπου 30 δευτερόλεπτα και θα παραμείνεις ανώτερος άνθρωπος

Κακό πράγμα το ghosting – το έχουμε πει, το έχουμε γράψει, το έχουμε κάνει και, ενδεχομένως, το έχουμε βιώσει. Γιατί το κάνουμε, όμως; Γιατί μας είναι τόσο δύσκολο να πιάσουμε το κινητό στο χέρι και να στείλουμε σε έναν άνθρωπο ότι καλό ήταν όσο κράτησε (αν κράτησε) αλλά μέχρι εκεί ήταν;

Η ψυχοθεραπεύτρια και relationship expert Rhonda Richards-Smith λέει ότι γκοστάρουμε τους άλλους είτε επειδή η σκέψη ότι θα τους πληγώσουμε μας προκαλεί τόσο άγχος, που δεν μπορούμε ούτε ένα μήνυμα να στείλουμε, είτε επειδή δεν θέλουμε να διαχειριστούμε το πώς θα νιώσουμε αργότερα – είναι μία κρίση που δεν θέλουμε ένα διαχειριστούμε.

Το ghosting δικαιολογείται σε ορισμένες περιπτώσεις – αν ο άλλος ήταν αγενής, για παράδειγμα, αν μας έκανε να αισθανθούμε άβολα ή ανασφαλείς. Αν ήταν έτσι τα πράγματα, δεν χρωστάμε καμία εξήγηση. Σε περίπτωση που απλώς δεν μας βγαίνει, ωστόσο, καλό είναι να πούμε κάτι – έστω δυο λόγια, «Άντε γεια». Κι όχι επειδή μας νοιάζει μην πληγώσουμε κανέναν, αλλά για να παραμείνουμε ανώτεροι.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε το μήνυμα που μπορείς να τους στείλεις, αντί να εξαφανιστείς από προσώπου γης – δηλαδή από τα DMs τους.

«Χαίρομαι που το δοκιμάσαμε αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω πως θα λειτουργήσει αυτό μεταξύ μας. Να περνάς όμορφα, σου εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Τόσο απλά, λιτά, ευγενικά κι ωραία, δείξαμε πως δεν ενδιαφερόμαστε και δεν δώσαμε δικαίωμα για καμία κουβέντα εναντίον μας. Και πήρε μόνο 30 δευτερόλεπτα.

Για να μη σου κάνουν γκόστινγκ, τώρα, δοκίμασε να μη στείλεις το παρακάτω - είναι σαν να το ζητάς.

Jenny.Gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS