WELL BEING ΣΧΕΣΕΙΣ & ΣΕΞ

Σου έκανε ghosting; Αυτοί είναι οι 3 πιθανοί λόγοι


JTeam

23 Φεβρουαρίου 2023

Σου έκανε ghosting; Αυτοί είναι οι 3 πιθανοί λόγοι
Κοιμήσου, δε θα στείλει

Ghosting. Μία λέξη, χιλιάδες συναισθήματα. Είναι ο εύκολος, ανώδυνος τρόπος να κόψεις κάθε επικοινωνία με έναν άνθρωπο - απλώς σταματάς να απαντάς και έλυσες το πρόβλημά σου. Δε δίνεις εξηγήσεις, συνεχίζεις τη ζωή σου, είσαι μία χαρά. Κι όταν το κάνεις, ούτε που σε νοιάζει.

Όταν σου το κάνουν, όμως; Τα πράγματα μάλλον δεν είναι και τόσο εύκολα. Αναρωτιέσαι τι μπορεί να πήγε λάθος, τι έκανες εσύ και δεν πήρες ποτέ απάντηση - ήταν ο τρόπος σου; Ένιωσαν να πνίγονται; Έπρεπε να είχες κάνει ένα βήμα πίσω; - και αισθάνεσαι κάπως γελοίος, κακά τα ψέματα.

Είμαστε εδώ για να σου πούμε πως δεν είσαι εσύ το πρόβλημα. Υπάρχουν 3 πιθανοί λόγοι που σε ghost-αραν, σύμφωνα με ψυχολόγους.

Η ευκολία

Πολλές φορές, το να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί δε σου αρέσει, σου φαίνεται δύσκολο. Γι'αυτό και πολλοί προτιμούν τον πιο απλό (για εκείνους) τρόπο: Να ξεκόψουν εντελώς, ειδικά αν η γνωριμία σας βασίζεται στα social media.

Ο φόβος για αντιπαράθεση

Μοιάζει με την ευκολία που αναφέραμε παραπάνω, αλλά δεν είναι το ίδιο. Εδώ, έχουμε τον φόβο του τσακωμού - μπορεί να πληγωθείς και σίγουρα δε θέλουν να ξέρουν πως εκείνοι είναι η αιτία. Δεν έχουν τη συναισθηματική ωριμότητα να το διαχειριστούν, οπότε απλώς φεύγουν.

Ζητήματα ψυχικής υγείας

Άγχος, κατάθλιψη, πανικός - πολλοί άνθρωποι όντως δυσκολεύονται να διατηρήσουν σταθερή επικοινωνία ακόμη και με τους φίλους τους, πόσο μάλλον με ένα άτομο με το οποίο βγαίνουν. Δεν μπαίνουν στη θέση σου, τους λείπει η ενσυναίσθηση και δε σκέφτονται ότι την ώρα που σου κάνουν ghosting, σε πληγώνουν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS