UPDATE #NOW

Πρώην CEO της Ambercrombie & Fitch κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών


JTeam

3 Οκτωβρίου 2023

Πρώην CEO της Ambercrombie & Fitch κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών
Getty Images
«Δεν ήμουν άνθρωπος για κανέναν τους. Ήμουν ένα σώμα», δηλώνει ένα από τα φερόμενα ως θύματα

Ο πρώην CEO της Ambercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, κατηγορείται για τη σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ανδρών σε events σεξουαλικού περιεχομένου που διοργάνωνε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι ένας μεσάζοντας, τον οποίο είχε προσλάβει ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του brand, τους έκανε «σεξουαλικές οντισιόν» ζητώντας να του κάνουν ή κάνοντάς τους ο ίδιος στοματικό σεξ. Αν περνούσαν, τους σύστηνε στον Τζέφρις και τον σύντροφό του, Μάθιου Σμιθ.

Κατά τη διάρκεια της διετούς έρευνας που πραγματοποίησε η ρεπόρτερ του BBC, Ριάνα Κρόξφορντ, μίλησε με 8 άνδρες, οι οποίοι έκαναν λόγο για events που λάμβαναν χώρα από το 2009 ως το 2015. Σ’ αυτά τα events, γίνονταν σεξουαλικά acts για χάρη του Τζέφρις και του Σμιθ. Οι μισοί από όσους προσέγγισε, δήλωσαν ότι τους παραπλάνησε για τη φύση των εκδηλώσεων και υποστήριξαν ότι δεν τους είχαν πει ότι έπρεπε να κάνουν σεξ με κάποιον. Άλλοι, κατάλαβαν ότι θα γινόταν σεξ, αλλά δεν ήξεραν τι περίμεναν από εκείνους. Σε αρκετούς υποσχέθηκαν συμβόλαια μόντελινγκ για το brand.

Μιλώντας στο BBC, πρόσθεσαν ότι ο Τζέφρις και ο Σμιθ έκαναν σεξ με περίπου τέσσερις άντρες ή τους έδιναν οδηγίες για να κάνουν σεξ ο ένας με τον άλλο. Έπειτα, εργαζόμενοι τους έδιναν φακέλους γεμάτους χιλιάδες δολάρια σε μετρητά. Όλοι εκτός από έναν δήλωσαν ότι τους έβλαψε η εμπειρία.

«Πώς ένιωσα σ΄εκείνο το δωμάτιο; Σαν ζώο», δήλωσε ένας από εκείνους. Πρόκειται για τον Μπάρετ Παλ, ένα πρώην μοντέλο που πρόσθεσε πως: «Δεν ήμουν άνθρωπος για κανέναν τους. Ήμουν ένα σώμα. Με παρουσίασαν σε κάποιον, για να κάνω μαζί του ότι ήθελαν».

«Αυτό που συνέβη, μου άλλαξε τη ζωή – και όχι προς το καλό».

Ο Ντέιβιντ Μπράντμπερι ήταν 23 όταν του σύστησαν τον μεσάζοντα, τον οποίο το BBC ταυτοποίησε ως Τζέιμς Τζέικομπσον. Του πρότεινε να τον φωτογραφίσει ο επίσημος φωτογράφος του brand. Ωστόσο, «μου ξεκαθάρισε ότι αν δεν τον άφηνα να μου κάνει στοματικό σεξ, δεν θα γνώριζα ούτε την A&F, ούτε τον Μάικ Τζέφρις».

«Παρέλυσα», πρόσθεσε. «Ένιωσα πως πουλούσε φήμη και το κόστος ήταν η υποταγή».