UPDATE #NOW

Γέρμα: Μια γυναικεία κραυγή στη σύγχρονη συντηρητική κοινωνία


JTeam

26 Οκτωβρίου 2023

Γέρμα: Μια γυναικεία κραυγή στη σύγχρονη συντηρητική κοινωνία
Αντλώντας από τον Λόρκα, το νέο έργο του Σάιμον Στόουν που παρουσιάζεται στο θέατρο Πόρτα σε πανελλήνια πρώτη, αναζητά τη θέση και τους ρόλους της γυναίκας στους αιώνες

Πέρυσι, ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθέτησε το έργο του Σέρχιο Μπλάνκο, «Μια άλλη Θήβα» που, στην πραγματικότητα, ήταν ένας «άλλος» Οιδίπους. Φέτος, από το ισπανόφωνο στρέφεται στο αγγλόφωνο θέατρο και στο έργο του Σάιμον Στόουν «Γέρμα» – που στην πραγματικότητα είναι «Μια άλλη Γέρμα».

Αν τον ρωτήσεις γιατί στέκεται τελευταία στις μεταγραφές – αν και συνιστούν νέα έργα – κλασικών κειμένων θα σε παραπέμψει στα λόγια του ίδιου του Βρετανού συγγραφέα Στόουν που έχει δηλώσει πως βασίζεται στην ιδέα του Νίτσε πως «οι παλιές ιστορίες επιστρέφουν ξανά και ξανά και μας στοιχειώνουν πολιτιστικά. Αυτό λοιπόν που προσπαθώ να κάνω στη δουλειά μου είναι να γράψω ένα εντελώς μοντέρνο έργο, με βάση την εμπειρία μου και την εμπειρία των ανθρώπων που γνωρίζω, αλλά ταυτόχρονα προσπαθώ να δώσω μέσα στο έργο μια νέα ζωή στην αρχική μυθική φιγούρα, σαν ένα Φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του, χωρίς να λάβω υπόψη το πώς έχει παρουσιαστεί αυτή η φιγούρα στο παρελθόν».

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr