UPDATE #NOW

Λουίς Ρουμπιάλες: Αποβλήθηκε για 3 χρόνια από το ποδόσφαιρο, για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο


JTeam

30 Οκτωβρίου 2023

Λουίς Ρουμπιάλες: Αποβλήθηκε για 3 χρόνια από το ποδόσφαιρο, για το φιλί στην Τζένι Ερμόσο
Eurasia Sport Images / Getty Images
Ο πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δεν ήταν αθώος

Ο Λουίς Ρουμπιάλες μένει εκτός οποιαδήποτε αθλητικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το ποδόσφαιρο, για τρία χρόνια, έπειτα από έρευνα του πειθαρχικού συμβουλίου της Fifa σχετικά με την υπόθεση του τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.

Ο πρώην πρόεδρος της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου τέθηκε σε διαθεσιμότητα για 90 ημέρες, έξι μέρες μετά τον τελικό, όταν φίλησε την παίκτρια Τζένι Ερμόσο στο στόμα, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής. Εκείνος, υποστηρίζει ότι ήταν μία συναινετική πράξη. Εκείνη, φυσικά και τον διαψεύδει.

Επιπλέον, ο Ρουμπιάλες εθεάθη να αγγίζει τα γεννητικά του όργανα για να πανηγυρίσει, και να σηκώνει στον ώμο του την Ατενέα ντελ Καστίγιο. Αρχικά, αρνήθηκε να παραιτηθεί, επιμένοντας ότι πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση. Υποστήριζε ότι ο ίδιος ήταν το θύμα και επρόκειτο περί κυνηγιού μαγισσών.

Τη Δευτέρα, η Fifa ανακοίνωσε ότι ο Ρουμπιάλες παραβίασε το Άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα της Fifa, το οποίο σχετίζεται με «προσβλητική συμπεριφορά και παραβάσεις των αρχών του ευ αγωνίζεσθαι», και αποβλήθηκε για τρία χρόνια.

«Αυτή η υπόθεση σχετίζεται με τα γεγονότα της 20ης Αυγούστου 2023, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικων, για το οποίο αρχικά είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα για το διάστημα των 90 ημερών», αναφέρει η ανακοίνωση. «Ο κύριος Ρουμπιάλες έχει ενημερωθεί για τους όρους της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής».

«Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του πειθαρχικού κώδικα της Fifa, έχει προθεσμία 10 ημερών για να ζητήσει την έκδοση τεκμηριωμένης απόφασης, η οποία, εφόσον ζητηθεί, θα δημοσιευθεί στη συνέχεια στο fifa.com. Η απόφαση υπόκειται σε ενδεχόμενη έφεση ενώπιον της επιτροπής προσφυγών της Fifa».