UPDATE #NOW

Καναδάς: 2 χρόνια μετά την εξαφάνισή της, ο πρώην της κατηγορείται για τη δολοφονία της


JTeam

10 Νοεμβρίου 2023

Καναδάς: 2 χρόνια μετά την εξαφάνισή της, ο πρώην της κατηγορείται για τη δολοφονία της
Είναι ο κύριος ύποπτος της υπόθεσης - έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για απόπειρα δολοφονίας της

Τον Ιανουάριο του 2022, τρεις άνδρες ντυμένοι αστυνομικοί, απήγαγαν την Ελνάζ Χαϊταμίρι από το σπίτι της στο Οντάριο. Τώρα, ο πρώην σύντροφός της κατηγορείται για τη δολοφονία της.

Στις 12 Ιανουαρίου, πέρσι, οι απαγωγείς διέρρηξαν το σπίτι της και, ξυπόλυτοι, την άρπαξαν. Την Πέμπτη, όταν οι Αρχές δήλωσαν πρώτη φορά δημόσια ότι πιστεύουν πως η αγνοούμενη είναι νεκρή, ανακοίνωσαν και τη σύλληψη του πρώην της, Μοχάμαντ Λίλο.

Ο Λίλο, ο οποίος ήταν και συνεργάτης της Χαϊταμίρι, ήδη αντιμετώπιζε κατηγορίες για την εξαφάνησή της, και ξεχωριστές κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας και απαγωγής – της είχαν επιτεθεί σε υπόγειο γκαράζ και την είχαν χτυπήσει με τηγάνι. Τότε, είχε κάνει 40 ράμματα στο κεφάλι και είχε τραυματιστεί σοβαρά. Βρέθηκαν, επίσης, δύο συσκευές παρακολούθησης στο αυτοκίνητό της.

Λίγο αφότου ανακοινώθηκε η απαγωγή της, η αστυνομία ζήτησε πληροφορίες από οποιονδήποτε γνώριζε.

«Τίποτα δεν μας βαραίνει περισσότερο από την ιδέα πως ίσως δεν μάθουμε ποτέ τι της συνέβη», είχε γράψει και η μητέρα της. «Ξέρουμε ότι υπάρχει κόσμος εκεί έξω που έχει πληροφορίες και ίσως σκέφτεται να μιλήσει».

«Προσευχόμαστε να τελειώσει αυτός ο εφιάλτης», πρόσθεσε και πρόσφερε αμοιβή 100 χιλιάδων καναδικών δολαρίων για όποιον βοηθούσε.

Η Χαϊταμίρι γεννήθηκε στο Ιράν και μετανάστευσε στον Καναδά πριν από πέντε χρόνια, έπειτα από τον θάνατο του συζύγου της. Πριν την εξαφάνισή της, είχε ιδρύσει τη δική της εταιρεία ζαχαροπλαστικής.