UPDATE #NOW

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Πειραιά - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών


JTeam

13 Δεκεμβρίου 2023

Ισχυρή έκρηξη βόμβας στον Πειραιά - Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών
@Eurokinissi
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα σε είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται κατάστημα και εταιρείες στο κέντρο του Πειραιά

Σε είσοδο πολυκατοικίας, στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, όπου στεγάζονται γραφεία, εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός τα ξημερώματα της Τετάρτης (13/12) με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Η οδός Φίλωνος αποκλείστηκε από την αστυνομία, λόγω της έκρηξης, ενώ στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Σύμφωνα με το Mega, το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά την 01:00, κοντά στα δικαστήρια στον Πειραιά και πλησίον της Σωτήρος Διός. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοκληρωτικά κατάστημα υποδημάτων που βρίσκεται στο ισόγειο, κατά τις ίδιες πηγές.

Πειραιάς: Υλικές ζημιές σε κτίρια

Επιπλέον, στο Mega αναφέρθηκε ότι στην πολυκατοικία στεγάζονται ναυτιλιακές εταιρείες και δικηγορικά γραφεία. Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές και σε διπλανό κατάστημα, αλλά και σε παρακείμενα κτίρια σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων. Σε απόσταση 100 - 150 μέτρων έχουν υποστεί ζημιές και άλλα καταστήματα.

Πειραιάς: Άστεγος γλίτωσε από «θαύμα»

Επίσης, τονίστηκε ότι ένας άστεγος γλίτωσε από θαύμα, καθώς κοιμόταν δίπλα από το κτίριο, στον αριθμό 61-65. Οι αστυνομικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών εντόπισε βραδύκαυστο πυραγωγό σχοινίου με κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτική ύλης.

Στην περιοχή γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στη διασταύρωση Φίλωνος και Μπουμπουλίνας. Λόγω της έκρηξης, νωρίτερα είχε κλείσει η Φίλωνος, από Μπουμπουλίνας μέχρι τη Νοταρά.