UPDATE #NOW

Abercrombie & Fitch: Το FBI ερευνά τον πρώην CEO για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών


JTeam

17 Ιανουαρίου 2024

Abercrombie & Fitch: Το FBI ερευνά τον πρώην CEO για σεξουαλική κακοποίηση ανδρών
Getty Images
Η έρευνα διεξάγεται από πράκτορες του FBI που ειδικεύονται σε σεξουαλικά εγκλήματα

Έρευνα για τον πρώην CEO της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, ξεκίνησε στο FBI μετά την αποκάλυψη του BBC ότι προσέγγιζε, εκμεταλλευόταν σεξουαλικά και κακοποιούσε άντρες σε εκδηλώσεις που διοργάνωνε σε όλο τον κόσμο. Ο Μάικ Τζέφρις, αλλά και ο σύντροφός του, αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες που αφορούν στη «διεύθυνση» κυκλώματος trafficking.

Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, η έρευνα διεξάγεται από πράκτορες του FBI που ειδικεύονται σε σεξουαλικά εγκλήματα και από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς της Ανατολικής Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο, ένα ντοκιμαντέρ και μια σειρά podcast του BBC αποκάλυψαν ότι ο Μάικ Τζέφρις και ο σύντροφός του, Μάθιου Σμιθ, προσέγγιζαν νεαρούς άνδρες για σεξουαλική εκμετάλλευση σε εκδηλώσεις που διοργάνωναν στις κατοικίες τους στη Νέα Υόρκη και παγκοσμίως σε πολυτελή ξενοδοχεία. Μάλιστα, οκτώ άντρες που δήλωσαν ότι παρακολούθησαν αυτές τις εκδηλώσεις μεταξύ του 2009 και του 2015, ισχυρίστηκαν ότι και οι δύο τους «κατεύθυναν» να κάνουν σεξ μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, πολλές ακόμα πληροφορίες του BBC αποκάλυψαν ότι υπήρχε μια άκρως οργανωμένη επιχείρηση που περιλάμβανε ένα δίκτυο προσλήψεων και έναν μεσάζοντα, τον Τζέιμς Τζέικομπσον. Φυσικά, ο ίδιος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη, σημειώνοντας ότι όσοι άντρες πήγαιναν σε αυτές τις εκδηλώσεις είχαν τα «μάτια τους ορθάνοιχτα».

Η δήλωση της Abercrombie & Fitch

H εταιρεία, στον απόηχο αυτών των αποκαλύψεων δήλωσε στο BBC πώς «ήταν «τρομοκρατημένη και αηδιασμένη» από τη φερόμενη συμπεριφορά του Τζέφρις. Επίσης, ανέστειλε μέρος των πληρωμών συνταξιοδότησής του. Ο Τζέφρις, που αποχώρησε από το πόστο του το 2014, θεωρείται ο άνθρωπος που επέκτεινε την Abercrombie & Fitch παγκοσμίως.