UPDATE #NOW

Abercrombie & Fitch: Ο πρώην CEO, που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών, μηνύει την εταιρεία


JTeam

6 Δεκεμβρίου 2023

Abercrombie & Fitch: Ο πρώην CEO, που κατηγορείται για σεξουαλική εκμετάλλευση ανδρών, μηνύει την εταιρεία
Getty Images
Η κίνηση του Μάικ Τζέφρις θεωρείται ως ένα μήνυμα προς παλαιότερα στελέχη

Μετά τις καταγγελίες εναντίον του για τη «διεύθυνση» κυκλώματος trafficking, ο πρώην CEO της Abercrombie & Fitch, Μάικ Τζέφρις, μηνύει την εταιρεία καθώς αρνήθηκε να καλύψει τα νομικά του έξοδα.

Σε μήνυση που κατατέθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, υποστηρίζεται ότι η Abercrombie & Fitch είχε χρηματοδοτήσει μια «εγκληματική επιχείρηση», την οποία για δύο δεκαετίες διεύθυνε ο Τζέφρις. Το BBC, είχε κάνει προηγουμένως σχετική έρευνα, μέσω της οποίας αποκάλυψε ότι ο Τζέφρις για πολλά χρόνια προσέγγιζε και εκμεταλλευόταν νέους άνδρες με στόχο το σεξ, την εποχή που ήταν CEO του brand. Κατά τη διάρκεια της διετούς έρευνας που πραγματοποίησε το BBC, μίλησε με 8 άνδρες, οι οποίοι έκαναν λόγο για events που λάμβαναν χώρα από το 2009 ως το 2015. Εκεί, γίνονταν σεξουαλικά acts για χάρη του Τζέφρις και του συντρόφου του. Οι μισοί από όσους προσέγγισε, δήλωσαν ότι τους παραπλάνησε για τη φύση των εκδηλώσεων και υποστήριξαν ότι δεν τους είχαν πει ότι έπρεπε να κάνουν σεξ με κάποιον.

Πλέον, όμως, ο Τζέφρις αποφάσισε να μηνύσει την εταιρεία, κίνηση η οποία θεωρείται ως ένα μήνυμα προς παλαιότερα στελέχη, ότι δηλαδή γνώριζαν και ενδεχομένως υπέθαλπαν τη δράση του.

Σε αντάλλαγμα για τη θητεία του ως διευθύνων σύμβουλος, η Abercrombie & Fitch προσφέρθηκε να αποζημιώσει τον Τζέφρις για τυχόν αξιώσεις που προκύπτουν από τη θέση του στην εταιρεία. Αυτό περιελάμβανε οποιαδήποτε απειλούμενη, διεκδικούμενη, εκκρεμούσα ή ολοκληρωμένη αξίωση «είτε αστική, ποινική, διοικητική» είτε άλλη, αναφέρεται στην αγωγή.

Το συμβόλαιο απαιτούσε επίσης από την εταιρεία να επιστρέφει ή να παρέχει προκαταβολή στον Τζέφρις, κατόπιν αιτήματός του, σε σχέση με οποιαδήποτε αξίωση, προσθέτει η αγωγή. Ωστόσο, η εταιρεία απέρριψε το αίτημά του να καλύψει τα νομικά του έξοδα.