UPDATE #NOW

Έρευνα: Tα αγόρια της Gen Z είναι λιγότερο φεμινιστές από τους boomers


JTeam

1 Φεβρουαρίου 2024

Έρευνα: Tα αγόρια της Gen Z είναι λιγότερο φεμινιστές από τους boomers
Περισσότεροι νέοι λένε ότι ο φεμινισμός κάνει κακό, παρά άντρες άνω των 60

Αν κάποιος σε ρωτούσε τι είναι επικίνδυνο το 2024, τι θα απαντούσες; Η κλιματική αλλαγή, σίγουρα. Τα social media που, αποδεδειγμένα πια, συμβάλλουν στη διαδικτυακή κακοποίηση παιδιών, είναι μία ακόμη ιδέα. Να βάλουμε και την πατριαρχία; Γιατί είναι Φλεβάρης και ήδη μετράμε δύο γυναικοκτονίες.

Αν ρωτήσεις άντρες και αγόρια, πάντως, θα σου πουν ότι επικίνδυνος είναι και ο φεμινισμός, ο οποίος έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Δεν είναι κακό αστείο, είναι το αποτέλεσμα έρευνας (θα τη βρεις εδώ).

Ένας στους τέσσερις Βρετανούς ηλικίας 16 ως 29 ετών (το 25%, αν σου αρέσουν περισσότερο τα ποσοστά) πιστεύει ότι σήμερα είναι πιο δύσκολο να είσαι άντρας, παρά γυναίκα. Ταυτόχρονα, ένας στους πέντε (το 20%) έχει θετική άποψη για τον Άντριου Τέιτ. Για την ιστορία, πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει μιλήσει ανοιχτά υπέρ της κακοποίησης γυναικών, αυτοαποκαλείται –μη ειρωνικά- Alpha Male και «απόλυτα μισογύνης», ενώ αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, trafficking και δημιουργία εγκληματικής οργάνωσης με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών. Αυτήν τη στιγμή, επίσης, έχει σχεδόν 9 εκατομμύρια followers στο Χ.

Πάμε στον συγγραφέα και ψυχολόγο Τζόρνταν Πίτερσον, για τον οποίο έχει θετική άποψη το 32% των νεαρών. Είναι ο αγαπημένος τους επειδή παρερμηνεύει θεωρίες –εκείνες του Γιανγκ, κυρίως- για να δικαιολογήσει τον μισογυνισμό. Τον έχουν χαρακτηρίσει βασιλιά των incels και προστάτη, οι NY Times τον περιγράφουν ως «φρουρό της πατριαρχίας» και, επειδή έχει βρει τον κοινό του, ανασφαλείς σεξιστές τον θεωρούν και lifestyle guru.

Για τον φεμινισμό, τώρα, το 16% των νέων είπε ότι «έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό». Οι άνω των 60 (οι boomers, δηλαδή) που είχαν την ίδια γνώμη, ήταν λιγότεροι (το 13%).

Η έρευνα έγινε από το King’s College London και το Global Institute for Women’s Leadership. Βρήκε επίσης ότι το 37% των ανδρών θεωρεί τη φράση «τοξική αρρενωπότητα» καθόλου βοηθητική.