UPDATE #NOW

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή - Η απάντηση του δήμου Αθηναίων


JTeam

29 Φεβρουαρίου 2024

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων μπροστά από τη Βουλή - Η απάντηση του δήμου Αθηναίων
Eurokinissi
Τι απαντά η αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων

Στις 28 Φλεβάρη 2023, στα Τέμπη, έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων δεν θα ξεχάσουμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Τα ονόματα αυτά έγραψαν με κόκκινη μπογιά διαδηλωτές, μπροστά από τη Βουλή των Ελλήνων, στη μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στο Σύνταγμα.

Viral έγινε και το βίντεο με τον Παύλο Ασλανίδη, ο οποίος έγραψε το όνομα του γιου του, που χάθηκε στα 27 του χρόνια.

Τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, ωστόσο, χθες βράδυ έκαναν εργασίες καθαρισμού και έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων.

Η Ρωξάνη Μπέη, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων μίλησε στο MEGA και εξήγησε πως «ενημερώθηκα χθες και το είδα και στα social media. Γενικά τα συνεργεία καθαρισμού μετά από πορείες και κάθε μέρα, πλένουν στο σημείο. Δεν πήγαν κάποια ειδικά συνεργεία, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Και εγώ ήμουν στην πορεία και αυτό το ζήτημα δεν το είχα δει. Ούτε είχα μιλήσει με κάποιο συνεργείο. Εκεί το συνεργείο πηγαίνει σταθερά, δεν με κάλεσαν για να με ρωτήσουν να "σβησουμε ή να μην σβήσουμε"» ανέφερε συγκεκριμένα.

«Οι εργαζόμενοι πήγαν στο σημείο στις 11:30 το βράδυ, την ώρα που πάει συνήθως. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις αλλά σας εξηγώ την συνήθη πρακτική. Δεν υπήρξε κάποια άλλη ειδική επικοινωνία», συμπλήρωσε η κυρία Μπέη. «Πηγαίνουν πάντα μετά από πορείες, δεν πήγαν ειδικώς», ανέφερε κλείνοντας.