UPDATE #NOW

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν


JTeam

4 Μαρτίου 2024

Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία εξπρές με λασποβροχές και αφρικανική σκόνη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Pexels/ Bedis ElAcheche
Ένα βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, φέρνοντας ισχυρές βροχές στη χώρα μας

Μια νέα κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες τη χώρα, ενώ σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, θα διαρκέσει μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης. Η επέλαση της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από σήμερα το απόγευμα από τα δυτικά, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί αύριο, Τρίτη (4/3). Ο καιρός, θα ευνοήσει τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.

Αναλυτικά, σήμερα, αναμένεται μεταβολή του καιρού από το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ τα φαινόμενα θα γίνονται πιο έντονα τις βραδινές ώρες. Βροχές από το μεσημέρι θα σημειωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο. Παράλληλα, το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική και βόρεια χώρα, το Αιγαίο και την Κρήτη, ενώ τα φαινόμενα στα Επτάνησα και στα δυτικά ηπειρωτικά θα συνεχιστούν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 3 έως 18, στην Ήπειρο από 5 έως 20 και στη Θεσσαλία από 4 έως 20 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 20-22 βαθμούς, στα Επτάνησα από 9 έως 18 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 19 βαθμούς και τέλος στην Κρήτη, οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νοτιοανατολικοί με εντάσεις 5-6 μποφόρ, ενισχυόμενοι προοδευτικά στα 7 μποφόρ και ενδεχομένως τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρη καταιγίδα.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4, από τις απογευματινές ώρες νότιοι 5 και τις βραδινές ώρες 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές τη νύχτα.
Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.