UPDATE WHAT'S NEW

Street Food: Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός


20 Δεκεμβρίου 2019

Street Food: Το νέο βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Ψυχογιός

«Έτοιμο φαγητό (μαγειρεμένο ή όχι) που πωλείται στο δρόμο ή σε οποιοδήποτε άλλο δημόσιο χώρο για άμεση κατανάλωση». Αυτό είναι το street food. Φαγητό απλό, φθηνό και… χαλαρό παρά το γεγονός ότι τρώγεται «στο πόδι», το οποίο από λύση έκτακτης ανάγκης, κατάφερε να εξελιχθεί σε απόλυτη γαστρονομική εμμονή!  

jenny.gr

Το new age street food, κρατά την πολυπολιτισμική ταυτότητά του, αλλά ξεφεύγει από το γνωστό πλαίσιο hot dog - κουλούρι - σουβλάκι και burger. Στο παιχνίδι μπαίνουν κι άλλες γεύσεις και παίζουν δυνατά. Το πού θα τις βρείτε, το γνωρίζετε: Σε πολυσύχναστους δρόμους και σε ψαγμένα στενά. Σε εστιατόρια (τώρα πιά!) και υπαίθριες παραδοσιακές αγορές. Στις πιο upper γειτονιές και σε εργατικές συνοικίες. Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε, είναι το πώς μπορείτε να τις φτιάξετε μόνοι σας. Η απάντηση κρύβεται στις σελίδες αυτού ου βιβλίου. 

jenny.gr

120 συνταγές φέρνουν το street food στην κουζίνα του σπιτιού σας. Πώς κατέληξαν εδώ; Μέσα από διαρκή αναζήτηση, πολλά ταξίδια και ακόμα περισσότερες δοκιμές. Κοινά χαρακτηριστικά τους; Οι «καθαρές» πρώτες ύλες, οι απλές παρασκευές και η αυθεντικότητά τους – στοιχεία μέσα από τα οποία το street food -αλμυρό και γλυκό- κάνει τη δική του επανάσταση κι εμείς το ακολουθούμε δίχως φόβο, αλλά με πολύ πάθος (κι ακόμα περισσότερη όρεξη!). Πού θα το βρείτε; Στα βιβλιοπωλεία και στο akiseshop.com από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.    

jenny.gr

Λίγα λόγια από τον chef:

«Προσιτό, απλό και σχετικά φθηνό, το καλό street food δεν έχει άσους κρυμμένους στο μανίκι. Όλα γίνονται μπροστά σου, την ώρα που θα το παραγγείλεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι-κατά πάσα πιθανότητα- τρως ακριβώς αυτό που βλέπεις, τη στιγμή που ετοιμάζεται. Επιπλέον, το street food είναι πολυδιάστατο. Ταυτίζεται με τον τόπο προέλευσής του και -πολλές φορές- αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής του. Το καλύτερο όλων; Τρώγεται επί τόπου, με το χέρι… Χωρίς πολλά-πολλά. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι απλό από τη στιγμή της σύλληψης και της παρασκευής του, μέχρι τη στιγμή της κατανάλωσής του. Είναι γρήγορο (ακόμα κι όταν μαγειρεύεται αργά) και αιχμαλωτίζει την προσοχή σου από τη στιγμή που θα το πιάσεις στα χέρια σου. Δεν σε νοιάζει πού θα το φας, με ποιο τρόπο, αν θα είσαι μόνος ή με παρέα... Στο βιβλίο αυτό, ο πρωταγωνιστής είναι το φαγητό της πόλης. Στην πιο αγνή, απλή, αυθεντική μορφή του. Όπως ακριβώς αυτές εδώ οι συνταγές που ως στόχο τους έχουν να πλημμυρίσουν το σπίτι σου με αρώματα και γεύσεις απ’ όλο τον κόσμο!» – Άκης Πετρετζίκης

jenny.gr

#streetfood #akisbook #newbook #streetrecipes