UPDATE WHAT'S NEW

Κωσταντίνος Δασκαλάκης: «Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση»


The Jennettes

14 Μαρτίου 2020

Κωσταντίνος Δασκαλάκης: «Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση»

Την ανάγκη να μείνουμε όλοι σπίτι επισημαίνει ο γνωστός Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Έκκληση από τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Δεν είμαι γιατρός, βιολόγος ή επιδημιολόγος, αλλά η δουλειά μου στην επιστήμη των υπολογιστών είναι να δαμάζω τις εκθετικές αυξήσεις. Η εξάπλωση του κορωνοϊού είναι μια ύπουλη εκθετική αύξηση. Αρχίζει με 1 κρούσμα. Μετά από δύο-τρεις μέρες τα κρούσματα γίνονται 2. Μετά από άλλες δύο-τρεις μέρες γίνονται 4. Έχει περάσει μια βδομάδα και φαίνεται υπό έλεγχο. Έλα όμως που αν περάσουν άλλες δύο βδομάδες τα κρούσματα θα γίνουν περίπου 1000, και αν περάσουν άλλες δύο-τρεις βδομάδες θα γίνουν πάνω από εκατό χιλιάδες!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο γνωστό επιστήμονας.

Και συνεχίζει: «Αν είσαι νέος και ωραίος, χωρίς συμπτώματα, πρέπει να μείνεις και εσύ σπίτι σου. Και να τη γλιτώσεις, με το να μην μείνεις μέσα συνεισφέρεις στην εξάπλωση του ιού, συνεισφέρεις να φτάσει και να σκοτώσει άλλους, ίσως τους γονείς σου, ίσως τους παππούδες σου. Αλλά και η πιθανότητα να πεθάνεις είναι μη τετριμμένη, και η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς πολύ ακόμα μεγαλύτερη».

Αξίζει να δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του και τη σημασία του #μένουμε_σπίτι: