UPDATE WHAT'S NEW

Οι Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό των πλημμυροπαθών - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε


JTeam

14 Σεπτεμβρίου 2023

Οι Γιατροί του Κόσμου στο πλευρό των πλημμυροπαθών - Πώς μπορείτε να βοηθήσετε
Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και συνδράμουν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται αρκετές περιοχές μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel. Οι διαστάσεις από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη χώρα είναι πρωτόγνωρες.

Μεγάλες περιοχές στην Θεσσαλία παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό, η λίστα με τα θύματα ανεβαίνει ενώ χιλιάδες περιουσίες έχουν χαθεί. Με τη σταδιακή υποχώρηση των υδάτων, φανερώνεται και το μέγεθος της καταστροφής, με τις περιγραφές των διασωθέντων να είναι συγκλονιστικές, ενώ ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές και στα χωριά του Πηλίου.

Οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται στο πλευρό των πλημμυροπαθών και συνδράμουν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές. Ομάδες των ΓτΚ με εξειδικευμένους επαγγελματίες και εθελοντές βρίσκονται καθ’ οδόν με στόχο να συνδράμουν στις προσπάθειες ανακούφισης και υποστήριξης των πληγέντων τη στιγμή που οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται και ολόκληρα χωριά βρίσκονται κάτω από το νερό.

Jenny.Gr
©ΓτΚ-Ελλάδας

Η έκταση των αναγκών των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες είναι μέχρι στιγμής, τεράστια. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να γίνει μέρος της αλυσίδας αλληλεγγύης των Γιατρών του Κόσμου, ενισχύοντας το έργο στις περιοχές. Δείτε εδώ πώς μπορείτε να βοηθήσετε για πιο άμεση βοήθεια και υποστήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Γιατροί του Κόσμου, όπου υπάρχουν άνθρωποι.