VIDEO

«Πόσο δύσκολο είναι να γεννιέσαι γυναίκα στη χώρα σου;»: Μικρά κορίτσια δίνουν τις πιο καθηλωτικές απαντήσεις


The Jennettes

6 Μαρτίου 2020

«Πόσο δύσκολο είναι να γεννιέσαι γυναίκα στη χώρα σου;»: Μικρά κορίτσια δίνουν τις πιο καθηλωτικές απαντήσεις

"Όταν κρίνεσαι για το ποιος είσαι" και για το φύλο που έτυχε να αποκτήσεις, ερχόμενος σε αυτόν τον κόσμο, τότε το θέμα της ισότητας ανδρών- γυναικών δεν θα πάψει ποτέ να απασχολεί την ανθρωπότητα. 

Κάποιες χώρες στο κόσμο δεν θεωρούν αυτονόητο ότι τα κορίτσια και οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες με τα αγόρια και τους άνδρες. Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες.

Στο παρακάτω video, θα δείτε διάφορα κορίτσια και γυναίκες ανά τον κόσμο να μιλούν για τις εμπειρίες τους και για τα συναισθήματά τους σχετικά με τις διακρίσεις που γίνονται στον επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα. Όταν καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: "Πόσο δύσκολο είναι να γεννιέσαι γυναίκα στη χώρα σου;", οι δηλώσεις είναι αφοπλιστικές.

"Εάν θέλουμε κάποια στιγμή να ζήσουμε σε έναν ιδανικό κόσμο, η κοινωνία υποχρεούται να δίνει 50- 50 ευκαιρίες στα αγόρια και στα κορίτσια"

Οργανισμοί για την ισότητα  των δύο φύλων προειδοποιούν εδώ και πολλά χρονια για τον αργό ρυθμό προόδου πάνω στο ζήτημα: «Η ισότητα των φύλων μπορεί να επιτευχθεί για δισεκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες έως το 2030, αλλά πρέπει όλοι να κινηθούμε πιο γρήγορα».

"Όταν μεγαλώσω, θέλω να γίνω μια ευτυχισμένη γυναίκα. Να είμαι ευγενική, αλλά το ίδιο να είναι και οι άλλοι μαζί μου"

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και η Raquel Lagunas, διευθύντρια της ομάδας φύλων του UNDP. «Δεν μπορεί να γίνεται ορισμένη επιλογή δικαιωμάτων υπό την αντίληψη "αυτά τα δικαιώματα είναι για τις γυναίκες ενώ κάποια άλλα όχι".

"Θέλω να γίνω σαν τη Malala Yousafzai, σαν τη Marie Curie, σαν τη Μητέρα Τερέζα"

Δείτε το παρακάτω χαρακτηριστικό video και τις απαντήσεις μικρών κοριτσιών από όλο τον κόσμο, που πραγματικά μας καθηλώνουν με κάθε τους λέξη: