VIDEO

H προσωπική «Ιθάκη» που ζούμε αυτό τον καιρό, μας ταξιδεύει στη μοναδική απαγγελία του Sean Connery


The Jennettes

23 Απριλίου 2020

H προσωπική «Ιθάκη» που ζούμε αυτό τον καιρό, μας ταξιδεύει στη μοναδική απαγγελία του Sean Connery

Με αφορμή τις ημέρες που ζούμε, οι οποίες μοιάζουν να είναι το προσωπικό ταξίδι του καθενός από εμάς, ανατρέξαμε στην ξεχωριστή απαγγελία της «Ιθάκης» του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη από τον αγαπημένο ηθοποιό, Sean Connery.

Όλοι μας αναζητάμε σε έντονες περιόδους της ζωής μας, σε στιγμές που θα θέλαμε μαγικά να είχαμε προσπεράσει, την Ιθάκη, τον προορισμό και το ταξίδι. Εκείνη που "ίσως τη βρήκες πτωχική μα δε σε γέλασε", εκείνη την ξακουστή και πολυδιαβασμένη. Αυτή την Ιθάκη απαγγέλλει με αβίαστη μοναδικότητα και ο ηθοποιός, κάνοντάς τη "απόκτημά" του.

Ενώνοντας τις δυνάμεις του το 2004, ο Sean Connery με τον διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτη, Βαγγέλη Παπαθανασίου, έκανε την παρακάτω συγκλονιστική απαγγελία της «Ιθάκης». «Είναι μια υπέροχη ιστορία, από τις ωραιότερες που έχω συναντήσει και κάτι πολύ διαφορετικό από ό,τι έχω διαβάσει», έχει δηλώσει ο ίδιος για την Ιθάκη, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη αλλά και ολόκληρης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επίσης, μιλώντας για τον ίδιο τον ποιητή, έχει τονίσει: «Είναι σοφός, απλός και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να απευθύνεται κανείς στο κοινό». Η απαγγελία του ηθοποιού περιέχεται στο cd με τίτλο «Ithaca» και συνόδευε το βιβλίο της συζύγου του, Μισελίν Ροκμπρίν-Κόνερι, με τίτλο «A journey in colour», το οποίο περιλαμβάνει ζωγραφικά της έργα.

Εάν δεν έχετε ακούσει την παρακάτω εκδοχή, θα σας "ταξιδέψει"! Κι ένα τέτοιο ταξίδι το έχουμε ανάγκη όλοι μας αυτές τις ημέρες.