VIDEO

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το video που υπενθυμίζει πως η τελειότητα κρύβεται στην αποδοχή


The Jennettes

3 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Το video που υπενθυμίζει πως η τελειότητα κρύβεται στην αποδοχή

Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερη, καθώς το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Όπως κάθε τέτοια ημέρα, έτσι και αυτή, είναι μια ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στο ζήτημα, με σκοπό τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. 

Αναπηρία μπορεί να θεωρηθεί οποιοσδήποτε περιορισμός μπορεί να έχει ένα άτομο στον λόγο, στο έργο ή στην αντίληψή του. Τα άτομα με αναπηρία δε ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Επιθυμούν να γίνει η ζωή τους ίση, έτσι ζητούν σεβασμό, ουσιαστική ισότητα, ευκαιρίες, και συμμετοχή.

Με αφορμή την ξεχωριστή ημέρα, θυμηθήκαμε τη δυνατή καμπάνια από το παρελθόν, «Because who is perfect?», η οποία προβάλλει κούκλες βιτρίνας στα πρότυπα ατόμων με αναπηρία. Δημιουργήθηκε για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία από τον ελβετικό Oργανισμό προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να φέρει την αποδοχή της "διαφορετικότητας", καταρρίπτοντας την έννοια και την εικόνα του τέλειου. 

Ο σκοπός του παρακάτω βίντεο είναι πολύ συγκεκριμένος και μεταφέρει ίσως, ένα από τα πιο ουσιαστικά και διαχρονικά μηνύματα. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits.

jenny.gr