VIDEO

«Δε θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι φοβόμαστε»: Μαρτυρίες από το μετρό του Κιέβου που μετατράπηκε σε καταφύγιο


JTeam

25 Φεβρουαρίου 2022

«Δε θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι φοβόμαστε»: Μαρτυρίες από το μετρό του Κιέβου που μετατράπηκε σε καταφύγιο
Beata Zawrzel/NurPhoto via Getty Images
Ξαφνικά, τους είπαν ότι η χώρα τους δεν είναι ασφαλής. Οι κάτοικοι του Κιέβου αναζήτησαν καταφύγιο στο μετρό, περιμένοντας να τελειώσουν όλα

Μέσα σε μία μέρα, η ζωή τους άλλαξε για πάντα. Άνθρωποι που είχαν τη δουλειά, το σχολείο, την οικογένεια, τους φίλους τους και θεωρούσαν τα πάντα δεδομένα, όπως εμείς αυτήν τη στιγμή, αναζήτησαν καταφύγιο στον σταθμό του μετρό. Oι γονείς προσπαθούν να κρύψουν τον φόβο τους, να φανούν γενναίοι γιατί πρέπει να στηρίξουν τα παιδιά τους. Κι εκείνα, καλούνται να δείξουν θάρρος σε μια ηλικία που το μόνο που θα έπρεπε να τους απασχολεί, είναι το παιχνίδι και η χαρά.

Η πολεμική ανταποκρίτρια του CNN, Clarissa Ward, βρέθηκε στο μετρό του Κιέβου και μίλησε με τους πολίτες. «Δε θέλαμε να δείξουμε στα παιδιά ότι φοβόμαστε», είπε η Oksana. Δίπλα της, ήταν ο γιος και η κόρης της.

«Περίμενες ποτέ πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο;», τη ρώτησε.

«Όχι! Όχι. Δεν είναι δυνατόν, ούτε τώρα πιστεύω ότι μας συνέβη αυτό», απάντησε.

Μία φοιτήτρια που βρέθηκε στο Κίεβο για σπουδές, δεν μπορούσε να πιστέψει πως ζούσε τέτοιες στιγμές. Αγκαλιά με τον σκύλο της, πήγε στον υπόγειο σιδηρόδρομο γιατί της είπαν ότι ήταν το ασφαλέστερο μέρος.

Εκατοντάδες άνθρωποι, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα, πέρα από το να περιμένουν να τελειώσουν όλα. Δείτε στο παρακάτω βίντεο όσα είχαν να πουν.