WELL BEING

Δείτε ολόκληρο το νέο Experts Talk: «Διατροφικές Διαταραχές: Υπόθεση μυαλού ή οργανικής ανάγκης;» inspired by ImpacTalk


JTeam

2 Φεβρουαρίου 2022

Δείτε ολόκληρο το νέο Experts Talk: «Διατροφικές Διαταραχές: Υπόθεση μυαλού ή οργανικής ανάγκης;» inspired by ImpacTalk
ImpactTalk
Το σωματικό βάρος είναι, βάσει ερευνών, η μεγαλύτερη ανησυχία των νέων ανθρώπων. Τι είναι οι διατροφικές διαταραχές και πως μπορεί κάποιος να τις αναγνωρίσει;

Το ImpacTalk, η Ελληνική συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης, παρουσίασε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου το νέο Experts Talk με τίτλο «Διατροφικές Διαταραχές: Υπόθεση μυαλού ή οργανικής ανάγκης;» inspired by ImpacTalk.

Μπορείτε να το δείτε ολόκληρο παρακάτω:

Η Dr. Μαρία Τσιάκα BA, PhD Ψυχολόγος και Οικογενειακή Θεραπεύτρια, η Ειρήνη Λυκουρέση, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος με ειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές και η Ιφιγένεια Μητσοβολέα Χορεύτρια και Δασκάλα Χορού, συμμετέχουν στο Experts Talk με τίτλο «Διατροφικές Διαταραχές: Υπόθεση μυαλού ή οργανικής ανάγκης;» inspired by ImpacTalk, το οποίο συντονίζει η δημοσιογράφος Έλενα Παπαδημητρίου.

Ανάμεσα στην εικόνα του σώματος και την ομορφιά της ψυχής, η σύγχρονη δυτική κοινωνία επιλέγει να δίνει βάρος στο πρώτο. Η επιτυχία, η αυτοεκτίμηση, ο αυτοσεβασμός είναι συνάρτηση των likes και των σχολίων που λαμβάνουν οι νέοι άνθρωποι στις αναρτήσεις τους.

Το σωματικό βάρος είναι, βάσει ερευνών, η μεγαλύτερη ανησυχία των νέων ανθρώπων. Οι διατροφικές διαταραχές δεν είναι απλά και ασήμαντα περιστατικά, είναι σοβαρές ασθένειες που πλήττουν ολοένα και μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού, κυρίως κορίτσια στην εφηβεία και γυναίκες. Οι διατροφικές συνήθειες που καλλιεργούν κατά συνέπεια απειλούν την καθημερινότητα και γενικότερα την υγεία και πολλές φορές τη ζωή τους.

Τι είναι όμως οι διατροφικές διαταραχές και πως μπορεί κάποιος να τις αναγνωρίσει; Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου και για ποιο λόγο κάποιο άτομο αναπτύσσει διατροφικές διαταραχές;

«Ο κόσμος νομίζει ότι τα άτομα με διατροφικές διαταραχές επιλέγουν να νοσήσουν! Δεν είναι επιλογή! Είναι σα να λέμε ότι επιλέγω να πάθω καρκίνο! Όταν ένα κορίτσι αποφασίζει να κάνει δίαιτα, δε γνωρίζει ότι αυτό μπορεί να την οδηγήσει στην κόλαση μίας διατροφικής διαταραχής», λέει η Dr. Μαρία Τσιάκα.

«Τα άτομα με διατροφικές διαταραχές έχουν πολύ άγχος και ενοχές κάθε φορά που τρώνε. Δεν μπορούν να διαχειριστούν το γεγονός ότι στο πιάτο τους υπάρχει πρωτεΐνη και υδατάνθρακας και σαλάτα. Εμείς αυτό που τους δίνουμε να καταλάβουν είναι ότι η τροφή είναι το φάρμακο. Όπως η ινσουλίνη στο διαβητικό», σχολιάζει η κ. Ειρήνη Λυκουρέση.

«Όλη μου τη ζωή φοβόμουν να μη βάλω βάρος, ιδιαίτερα όταν σταμάτησα τους εμετούς. Δε ζούσα τη ζωή μου», συμπληρώνει η κ. Ιφιγένεια Μητσοβολέα.

Το Experts Talk «Διατροφικές Διαταραχές: Υπόθεση μυαλού ή οργανικής ανάγκης;» inspired by ImpacTalk θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν προβολή για μία εβδομάδα (από Τρίτη 01/02 έως Τρίτη 08/02), εδώ.

ImpacTalk | Be A Leader

Γίνε συνδρομητής @ImpacTalk

Με τη συνδρομή τους στο ImpacTalk, τα μέλη της πλατφόρμας αποκτούν πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο της, το οποίο εμπλουτίζεται συνεχώς. Τα μέλη, οι #ImpacTalkers, μαθαίνουν ο ένας από τον άλλον, επικοινωνούν, συζητούν κι εμπνέονται από τους καλύτερους!

Join The ImpacTalk Community

www.ImpacTalk.gr

[email protected]

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

#ImpacTalk #BeALeader

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.