WELL BEING

Chris Tsalikis: Ο 82χρονος παππούς που περπατά για τις γυναίκες και τον καρκίνο του μαστού


JTeam

25 Αυγούστου 2022

Chris Tsalikis: Ο 82χρονος παππούς που περπατά για τις γυναίκες και τον καρκίνο του μαστού
"Η κόρη μου Ellise είναι νικήτρια καρκίνου του μαστού", δηλώνει χαρακτηριστικά ο 82χρονος Chris

Μένει στη Μελβούρνη αλλά κατάγεται από την Ελλάδα, συγκεκριμένα από την Κοζάνη και είναι 82 ετών. Το όνομα του είναι Chris Tsalikis και η ιστορία του έχει πολλά να μας πει. Ο Chris έχει κερδίσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό όλων όσων τον γνωρίζουν, αφού η προσπάθεια και η τόλμη του συγκινεί. Καθημερινά περπατάει πάνω από 16 χιλιόμετρα και το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αφορμή για να κάνει έναν έρανο και να ενισχύσει τον Εθνικό Oργανισμό για τον καρκίνο του μαστού. (Nation Breast Cancer Foundation).

Jenny.Gr

Σκοπός του Chris όπως δηλώνει, είναι να συλλέξει χρήματα προκειμένου να ενισχύσει την έρευνα στον τομέα της θεραπείας του καρκίνου και η νόσος να μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο εύκολα. Η προσπάθειά του να σταματήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πεθαίνουν από τη νόσο του καρκίνου, ξεκίνησε όταν η κόρη του Ellise διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού.

Χρειάστηκε χημειοθεραπεία αλλά και μαστεκτομή, ενώ πλέον μετά τη μάχη της, μπορεί και δηλώνει νικήτρια του καρκίνου του μαστού.

Jenny.Gr

Πάνω από 20.000 γυναίκες με καρκίνο του μαστού στην Αυστραλία

Τα δεδομένα μάλιστα στην Αυστραλία δείχνουν πάνω από 20 χιλιάδες γυναίκες να έχουν διαγνωσθεί με καρκίνο του μαστού, κάνοντας την νόσο την δεύτερη πιο συχνή ασθένεια. Μέσα από την προσπάθεια του αυτή, ο Έλληνας Chris, προσπαθεί να αφυπνίσει τον κόσμο, να μην παραλείπει την πρόληψη και να ενισχύσει στην έρευνα προκειμένου να βρεθούν ακόμη καταλληλότερες θεραπείες. Σκοπός του είναι επίσης να εμπνεύσει όσους περισσότερους γίνεται να αλλάζουν τον τροπο ζωής τους προς το καλύτερο. Να πείσει και άλλους να βγαίνουν στην φύση και να περπατούν εισπνέοντας καθαρό αέρα!

Αξίζει επίσης να γνωρίζουμε λίγο ακόμη καλύτερα τον Chris. Ο οποίος μετανάστευε στην Αυστραλία σε ηλικία 15 ετών, στις αρχές του 1950 από ένα μικρό χωριό στην Κοζάνη. Κατάφερε στην Αυστραλία να γίνει επιτυχημένος ηθοποιός και μάλιστα να συμμετέχει στο μεγάλο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών. Στην συνέχεια ακολούθησε και πάλι τον καλλιτεχνικό δρόμο και συγκεκριμένα την ζωγραφική, πουλώντας τα έργα του σε μεγάλες galleries. Ενώ για πολλά χρονια ειχε ανοιξει το δικό του εστιατόριο στο οποίο μάλιστα ηταν και ο κεντρικος chef.

Και αυτά είναι μόνο λίγα από τα σπουδαία επιτεύγματα του 82χρονου πλέον Chris. Για την κόρη του άλλωστε έχει δηλώσει τον θαυμασμό της, με την ίδια να λεει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για την έμπνευση της. Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως η συμβολή του έλληνα Chris στην αντιμετώπιση του καρκίνου έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια, όταν ο ίδιος οργάνωνε εικαστικές εκθέσεις με σκοπό να ενισχύσει τον οργανισμό "Olivia Newton-John Cancer Research Institute".

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.