WELL BEING

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη ηλικία στη ζωή μας, σύμφωνα με νέα έρευνα


JTeam

26 Αυγούστου 2022

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη ηλικία στη ζωή μας, σύμφωνα με νέα έρευνα
Pexels
Εδώ θα βρεις όλους τους λόγους για τους οποίους η πραγματική ευτυχία ξεκινά στα 30, σύμφωνα με νέα έρευνα

Δοκίμασε να ρωτήσεις ανθρώπους από το περιβάλλον σου, οι οποίοι είναι άνω των 50, για το ποια ήταν για εκείνους τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Ή πιο συγκεκριμένα ποια ήταν η καλύτερη ηλικία για εκείνους; Σίγουρα θα έχεις να ακούσεις πολλά. Και παρότι κάθε ηλικία, έχεις τις δικές της δυσκολίες αλλά και ομορφιές, σύμφωνα με νέα έρευνα υπάρχει μια ηλικία σταθμός, όπου για τους περισσότερους ανθρώπους ήταν και τα καλύτερα τους χρόνια.

Jenny.Gr
unsplash

Η επικρατούσα άποψη είναι γενικότερα πως τα φοιτητικά χρόνια είναι τα ωραία και μόλις φτάνεις στα 30, "πρέπει" να σοβαρευτείς, λες και δεν υπάρχουν άλλοι τρόποι να διασκεδάσεις από το να βγαίνεις κάθε μέρα μέχρι αργά με φίλους. Η ηλικία των 30 κάπως έτσι έχει αποκτήσει ένα φορτίο, όχι και τόσο θετικό, με πολλούς να αγχώνονται μόλις τα πλησιάζουν. Τα δεδομένα όμως φαίνεται πως έχουν αλλάξει και η ηλικία των 30 όχι μόνο δεν χρειάζεται να σου προκαλεί άγχος, αλλά όπως δήλωσαν οι περισσότεροι άνθρωποι της έρευνας, πρόκειται για την καλύτερή τους ηλικία.

Τα αποτελέσματα της έρευνας από το Social Indicators Research

Συγκεκριμένα μια μελέτη στο Social Indicators Research journal, έδειξε πως η καλύτερη ηλικία είναι οι αρχές των 30 (30 με 34). Άνθρωποι ηλικίας ανω των 50 και απο 13 διαφορετικές πόλεις της Ευρώπης, ρωτήθηκαν λοιπόν να κάνουν ένα flashback και να εξομολογηθούν το πότε ήταν για εκείνους η καλύτερη τους ηλικία.

Φάνηκε ότι τα 30 όχι μόνο δεν ήταν περίοδος κρίσης για εκείνους, αλλά ήταν και τα χρόνια όπου πλέον γνώριζαν καλά το τι θέλουν, το πως να περνούν χρόνο απολαμβάνοντας τον, αλλά και τι ανθρώπους έχουν επιλέξει να τον μοιραστούν. Μπορεί λοιπόν η δεκαετία των 20 να είναι μια δεκαετία για εξερεύνηση και ξεγνοιασιά, ωστόσο ακόμη δεν μπορείς να γνωρίζεις τι ακριβώς σου ταιριάζει αλλά και τι να αναμένεις από την ζωή.

Jenny.Gr
unsplash

Σε συνέχεια της έρευνας μάλιστα αναφέρεται πως η ευτυχία κορυφώνεται στις αρχές των 30 και στην συνέχεια κρατά και για τις υπόλοιπες δεκαετίες. Δηλαδή το διάστημα των 40 - 50 είναι επίσης μια πολύ ευτυχισμένη και ήρεμη περίοδος για τους περισσότερους. Όλα αυτά τα χρόνια που ακούγαμε για τα τριάντα και πολλοί ένιωθαν ήδη ένα βάρος στο στήθος, δεν ήταν παρά μια προκατάληψη. Είναι η ιδανική η ηλικία για να αφοσιωθείς τόσο σε αυτά που σου αρέσουν, αλλά και να απολαύσεις τις ανέσεις και τα όσα έχεις καταφέρει μέχρι τότε.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.