WELL BEING

Κλίμακα του Rosenberg: Πόση αυτοεκτίμηση έχεις; Κάνε το τεστ για να μάθεις


JTeam

21 Σεπτεμβρίου 2022

Κλίμακα του Rosenberg: Πόση αυτοεκτίμηση έχεις; Κάνε το τεστ για να μάθεις
Το πιο ευρέως διαδεδομένο τεστ για να έχεις μια εικόνα της αυτοεκτίμησης σου

Τις περισσότερες φορές, τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ζωή, μπορεί να προκύψουν από χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί επιτρέπουμε σε ανθρώπους να μας κακομεταχειρίζονται; Γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις για το καλό του εαυτού μας ; Γιατί αφήνουμε ανθρώπους να πληγώνουν τα συναισθήματα μας με επανειλημμένες συμπεριφορές; Γιατί εμείς οι ίδιοι αφήνουμε ευκαιρίες να χαθούν λόγω φόβου ή χαμηλής αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό μας;

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που μπορούμε να κάνουμε στον εαυτό μας και σχετίζονται με την αυτοεκτίμηση μας; Όσο καλύτερη σχέση έχουμε με εμάς τους ίδιους, τόσο καλύτερα απολαμβάνουμε την ζωή και θέτουμε τα κατάλληλα όρια στους άλλους. Προσοχή όμως... να μην περάσουμε στην πλευρά του εγωισμού και του ναρκισσισμού. Η ενσυναίσθηση άλλωστε είναι το Α και το Ω.

Ο γνωστός ψυχίατρος Rosenberg είχε δημιουργήσει ένα ειδικό τεστ για να καταλάβει τους ασθενείς του και να έχει μια εικόνα, σε τι βαθμό έχουν την αυτοεκτίμηση τους. Αυτή η κλίμακα που δημιούργησε, είναι το πιο ευρέως διαδεδομένο τεστ αυτοεκτίμησης για ερευνητικούς σκοπούς, αλλά δεν αποτελεί διαγνωστικό βοήθημα για κανένα για οποιοδήποτε ψυχολογικό ζήτημα καταστάσεων. Η συγκεκριμένη κλίμακα έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερα από εκατό ερευνητικά έργα.

Jenny.Gr


Η κλίμακα αποτελείται από δέκα δηλώσεις που θα μπορούσατε ενδεχομένως να εφαρμόσετε σε εσάς και πρέπει να βαθμολογήσετε με το πόσο συμφωνείτε με την καθεμία. Τα θέματα πρέπει να απαντώνται γρήγορα χωρίς υπερβολική σκέψη, η πρώτη σας κλίση είναι αυτό που πρέπει να πατήσετε.

Για να κάνετε το τεστ και να μάθετε σε τι βαθμό βρίσκεται η αυτοεκτίμηση σας, πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.