WELL BEING

Το challenge των 10k βημάτων σε μια μέρα - Τα tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις


JTeam

1 Οκτωβρίου 2022

Το challenge των 10k βημάτων σε μια μέρα - Τα tips που θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις
@emmaleger
Πως όλο και περισσότεροι καταφέρνουν και περπατούν 10 χιλιάδες βήματα την μέρα;

10, 000 βήματα την ημέρα, μπορεί να φαντάζουν ένα τρομακτικό νούμερο, όμως δεν πρόκειται απλώς για μια νέα τάση της εποχής. Νέα έρευνα δείχνει πως 10, 000 βήματα την ημέρα, (ακόμη και σταδιακά, όχι κατευθείαν μαζί), έχουν μια λίστα γεμάτη από οφέλη για την υγεία τόσο του οργανισμού όσο και την ψυχική υγεία (τα γνωρίζεις ήδη, μην σε πρήζω τώρα με αυτά).

Ο άνθρωπος είναι σχεδιασμένος από την φύση του να περπατά και τα apple watches και τα iphones δεν έχουν τυχαία την επιβράβευση όταν φτάνεις στα 10,000 βήματα. Κάθε αρχή και δύσκολη και μπορεί τα δέκα χιλιάδες βήματα, να σου φαίνεται ένα άπιαστο νούμερο, ωστόσο το παρακάτω challenge, όχι μόνο έχει παρακινήσει πολλούς και πολλές να το δοκιμάσουν, αλλά οι περισσότεροι μάλιστα τα έχουν καταφέρει.

Jenny.Gr

Ένας ακόμη λόγος να απολαύσεις τα hot athleisure looks σου

Ίσως να μην ξεκινάμε και με τον πιο ιδανικό λόγο, αλλά είναι η ιδανική αφορμή για να αποκτήσεις αθλητικά σετς, που αναδεικνύουν το σώμα σου και σου προσδίδουν αυτοπεποίθηση. Τα athleisure looks, έχουν απογειωθεί τα τελευταία χρόνια και το να τα απολαμβάνεις στο περπάτημα σου, καταφέρνεις και να γυμναστείς, αλλά και να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου.

Ώρα για audio book/ podcast

Άκου παράλληλα κάποιο audio book ή podcast, όσο περπατάς. E, άμα ήδη δεν ακούς, τότε πραγματικά κάπου εδώ απορώ τι κάνεις με την ζωή σου. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία στα θέματα, τα οποία μπορείς να ακούς όσο περπατάς, και μαζί με την βόλτα σου να παίρνεις και γνώση/ εμπειρίες άλλων πάνω σε θέματα που σε αφορούν και σε ενδιαφέρουν. Φυσικά μη παραλείψεις, να προτιμήσεις και τα self development podcasts, τα οποία δεν βρίσκονται τυχαία πρώτα.

Περισσότερη ενυδάτωση. Μαζί με το περπάτημα θα χρειαστείς και περισσότερη ενυδάτωση, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Απόλαυσε το αγαπημένο σου smoothie ή χυμό όσο περπατάς και στην συνέχεια, βάλε σε πρόγραμμα το skincare που θα κάνεις μετά το περπάτημα σου.

Facetime με τους αγαπημένους σου, όσο περπατάς

Όσο περπατάς μπορείς να συνδεθείς και να απολαύσεις χρόνο με τα άτομα που βρίσκονται μακριά σου, είτε δεν μπορούν να σε ακολουθήσουν στην βόλτα σου, είτε επειδή μπορεί να μένουν στο εξωτερικό. Είναι η ιδανική στιγμή για να ξεχαστείς και να περάσει ο χρόνος και τα βήματα, χωρίς να το καταλάβεις.

Και πάμε στα λίγο πιο ρεαλιστικά, επειδή ξέρουμε ότι έχεις και έναν χρόνο που σε πιέζει. Δεν συζητάμε καν, το να περπατήσεις όσο γίνεται για να φτάσεις στην δουλειά σου, αλλά εκτός από αυτό, μπορείς πριν από κάθε σου task, να βάλεις στο πρόγραμμα και ένα μισάωρο περπάτημα. Για παράδειγμα πριν πας να πάρεις το μεσημεριανό σου, είτε πριν πας στο σούπερ μάρκετ σου, μπορείς να αφιερώσεις χρόνο στον εαυτό σου και να απολαύσεις ένα μισάωρο περπάτημα πριν από το οτιδήποτε, το οποίο μόνο καλό θα σου κάνει.

Ακόμη και να μην καταφέρεις από την αρχή τα 10 χιλιάδες βήματα, θα δεις ότι σταδιακά θα βρίσκεσαι όλο και πιο κοντά στον στόχο σου, αρκεί να το απολαμβάνεις και να συνειδητοποιείς τις αλλαγές και τα οφέλη που προσφέρει στην καθημερινότητά του.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.