WELL BEING

Η self-care ρουτίνα των Γαλλίδων δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι


JTeam

24 Μαρτίου 2023

Η self-care ρουτίνα των Γαλλίδων δεν είναι αυτή που φαντάζεσαι
instagram / @camillecharriere
Μήπως να υιοθετούσες και εσύ κάποιες από τις παρακάτω self-care συνήθειες;

Μπορεί να ξοδεύουμε χρήματα για αρωματικά κεριά, για ένα απαιτητικό μάθημα pilates που θα μας τονώσει, για μάσκες αποτοξίνωσης και απολέπισης ή για ένα σωρό ακόμη πράγματα τα οποία έχουν θετική επίδραση στην ψυχολογία μας. Ωστόσο μήπως είναι ώρα να ρίξουμε μια ματιά στις self-care ρουτίνες των Γαλλίδων; Και αυτό γιατί το wellness τους πέρα από την εμφάνιση και την ευεξία, αγγίζει και άλλους σημαντικούς τομείς της ζωής μας:

Αποδέχονται τις ατέλειές τους

Πολλές φορές βλέποντας όλες αυτές τις «τέλειες ζωές» και τα αψεγάδιαστα πρόσωπα στα social media, αρχίζουμε να θεωρούμε πως όλα στη ζωή μας οφείλουν να «πηγαίνουν ρολόι». Όμως δεν γίνεται όλα να συμβαδίζουν και να είναι τέλεια. Η κοινωνική ζωή, η προσωπική, η οικογενειακή, η σχέση με τον εαυτό μας, αλλά και η καθημερινότητα φέρνουν προκλήσεις, στις οποίες πολλές φορές αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε και αυτό είναι εντελώς νορμάλ, αφού δεν μπορούμε να είμαστε σε όλα τέλειες.

Jenny.Gr
instagram / @chloelecareux


Προσέχουν τις φιλίες τους

Οι φιλίες και η κοινωνική ζωή των Γαλλίδων μπαίνει σε προτεραιότητα, αφού είναι ιδιαίτερα σημαντικό να έχουν φίλους και φίλες πλάι τους, προκειμένου να συζητούν όλα όσα τις απασχολούν και να περνάνε καλά.

Δεν διστάζουν να κάνουν αυτό που τους αρέσει, ακόμη και αν δεν θεωρείται υγιεινό

Συχνά θα τις δεις να καταναλώνουν αλκοόλ ή να καπνίζουν, και αυτό γιατί τις αποφορτίζει και τις χαλαρώνει. Προφανώς δεν λέμε να ξεκινήσεις τις καταχρήσεις ή το κάπνισμα, ωστόσο αν βάλεις σε όλα ένα μέτρο, ίσως μπορείς να τα απολαύσεις καλύτερα, αλλά και να αποφορτιστείς.

Έχουν βρει τις ρουτίνες που λειτουργούν γι' αυτές αλλά παράλληλα δοκιμάζουν και νέες

Παρότι μένουν πιστές στις συνήθειές τους, ένα πράγμα που αγαπούν πολύ είναι να δοκιμάζουν και από κάτι νέο. Τη μια θα τις δεις σε ένα spinning class, ενώ την επόμενη ημέρα σε ένα HIIT pilates μάθημα. Όπως και να έχει, οι Γαλλίδες δεν διστάζουν να δοκιμάζουν συνέχεια νέες δραστηριότητες προκειμένου να βρουν αυτές που τις καλύπτουν περισσότερο.


Δίνουν προτεραιότητα στην απλότητα

Παρότι οι καιροί αλλάζουν και οι τεχνολογίες γίνονται όλο και πιο σύγχρονες σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας, οι Γαλλίδες επιλέγουν έναν πιο χαλαρό, αλλά και απλό τρόπο ζωής. Βρίσκουν απόλαυση σε ένα ποτήρι κρασί, σε μια βόλτα σε έναν όμορφο κήπο, σε ένα νόστιμο γεύμα, σε ένα μπουκέτο λουλούδια ή σε ένα φιλί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.