WELL BEING

H απλή τεχνική για να νιώσεις πραγματική ξεκούραση, σύμφωνα με ειδικό


JTeam

27 Μαρτίου 2023

H απλή τεχνική για να νιώσεις πραγματική ξεκούραση, σύμφωνα με ειδικό
Η Giselle La Pompe-Moore ειδικεύεται στον διαλογισμό, και έχει να προτείνει μια ιδιαίτερα απλή αλλά επιδραστική τεχνική για ουσιαστική ξεκούραση

Το να μπορέσεις να ξεκουραστείς και να χαλαρώσεις πραγματικά, δεν είναι μια τόσο εύκολη υπόθεση για όλους. Πόσο μάλλον όταν έχεις αρκετές καταστάσεις που αναλύεις και αναμένεις, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο να απολαύσεις τις στιγμές, όντας χαλαρή και ήρεμη. Σύμφωνα με την συγγραφέα και ομιλήτρια, Giselle La Pompe-Moore, υπάρχει μια πολύ απλή τεχνική που μπορεί να μας βοηθήσει προκειμένου να ξεκουράσουμε ουσιαστικά το μυαλό μας, έστω και για λίγο και περιλαμβάνει 3 βασικά steps:

Κάνε λιγότερα πράγματα

Οφείλουμε συνειδητά να αφήσουμε κάποια πράγματα στην άκρη και να μην περιμένουμε την τελειότητα από τον εαυτό μας. Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε, πως όταν δεν κάνουμε όλα όσα έχουμε προγραμματίσει, δεν αποτυγχάνουμε- αλλά αντιθέτως σεβόμαστε τον εαυτό μας για όλα όσα έχει ήδη καταφέρει και του δίνουμε χρόνο και χώρο προκειμένου να έχει την ξεκούραση που του αξίζει.

Να είσαι παρών στα γεγονότα

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε και μας οδηγούν σε στρες και υπερ-ανάλυση, είναι το να σκεφτόμαστε στο μέλλον. Τι θα γίνει, πως θα γίνει, τι θα δείξουν τα αποτελέσματα, και ένα σωρό ακόμη ανησυχίες. Το να αφήνουμε συνεχώς τον εαυτό μας να κατρακυλά σε σκέψεις μελλοντικές που προκαλούν στρες, μπορεί να είναι εξουθενωτικό. Αντιθέτως το να εστιάζουμε στην στιγμή και να απολαμβάνουμε τα όσα έχουμε, νιώθοντας παράλληλα ευγνωμοσύνη, είναι η καλύτερη επιλογή για να βοηθήσουμε τον εγκέφαλο μας να εκκρίνει ορμόνες ευτυχίας.

Να αισθάνεσαι περισσότερο

Έχει καθοριστική σημασία το να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τα συναισθήματα μας. Είναι σημαντικό να μην αγνοούμε ότι νιώθουμε, ούτε να το αποφεύγουμε όσο δύσκολο και αν είναι. Η αποδοχή φέρνει απελευθέρωση και επομένως περισσότερη σταθερότητα και ξεκούραση του νου. Μη διστάσεις να κάνεις την προσπάθεια και να εκφράσεις όσα πραγματικά θες, μέσα από ένα ημερολόγιο, ή ακόμη και στα notes του κινητού σου.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.