WELL BEING

Η στάση ύπνου που διώχνει τις αϋπνίες και το ροχαλητό, έρχεται από τη NASA


JTeam

8 Μαΐου 2023

Η στάση ύπνου που διώχνει τις αϋπνίες και το ροχαλητό, έρχεται από τη NASA
pexels
Δεν χρειάζεται να πας στο διάστημα για να κοιμηθείς σαν αστροναύτης!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που κατάφερες να κοιμηθείς σαν μωρό, κλείνοντας ένα απολαυστικό 8ωρο ύπνου; Αν δεν μπορείς να θυμηθείς, οι ειδικοί σού προτείνουν να υιοθετήσεις μία συγκεκριμένη στάση ύπνου, που δεν υπόσχεται να βελτιώσει μόνο τη συνολική ποιότητα του ύπνου σου, αλλά και να καταπολεμήσει συμπτώματα όπως της αρθρίτιδας, της αϋπνίας, του ροχαλητού, της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης και της κακής κυκλοφορίας του αίματος.

Οι ειδικοί ύπνου του Opera Beds λένε πως η στάση γνωστή ως "zero-gravity" μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη για τον οργανισμό μας, τα οποία οι περισσότεροι αγνοούμε. Για την ακρίβεια, είναι η καλύτερη στάση για να αποκοιμηθείς καθώς υπόσχεται να σου προσφέρει την πολυπόθητη χαλάρωση και επανεργοποίηση του οργανισμού.

«Η zero- gravity είναι μια ουδέτερη στάση που επιτυγχάνεται όταν ξαπλώνεις ανάσκελα και σηκώνεις το κεφάλι και τα πόδια σου ελαφρώς πάνω από το επίπεδο της καρδιάς ώστε η σπονδυλική σου στήλη να είναι ευθυγραμμισμένη. Με αυτόν τον τρόπο, μετριάζεις την πίεση του σώματος», σύμφωνα με το Opera Beds.

Η συγκεκριμένη στάση ύπνου δημιουργήθηκε από τη NASA για να προστατεύει το σώμα κάθε αστροναύτη στο διάστημα.

Η zero- gravity στάση ανακουφίζει από το ροχαλητό, δεν διαταράσσει τον ύπνο ενώ δεν δημιουργεί προβλήματα στην πέψη. Τα οφέλη είναι πολλά αρκεί να την υιοθετήσεις σωστά. Είναι μία από τις πιο χαλαρωτικές στάσεις και βοηθάει στην αποσυμπίεση του σώματός σου, χωρίς να σε κάνει να στριφογυρνάς στο μαξιλάρι μέχρι να σε πάρει ο ύπνος.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.