WELL BEING

4 έξυπνοι τρόποι για να σε συμπαθήσουν όλοι (χωρίς να προσπαθήσεις)


JTeam

16 Ιουλίου 2023

4 έξυπνοι τρόποι για να σε συμπαθήσουν όλοι (χωρίς να προσπαθήσεις)
pexels
Κάνε την πρώτη εντύπωση, την καλύτερη εντύπωση

Η πρώτη εντύπωση είναι πάντα πολύ σημαντική και μερικές φορές ίσως και η πιο σημαντική, για αυτόν τον λόγο αρκετοί άνθρωποι προσπαθούν υπερβολικά να δείξουν την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Όλοι μας θέλουμε να μας συμπαθούν, αλλά αν αυτό γίνει και από την πρώτη φορά, ακόμα καλύτερα. Κατά μέσο όρο, οι άνθρωποι αποφασίζουν αν συμπαθούνι κάποιον στα 3 πρώτα δευτερόλεπτα της πρώτης τους συνάντησης. Πιεστικό;

Αν η απάντηση είναι όχι, τότε διάβασε και αυτό: Ένας ψυχολόγος από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρει πως τα πρώτα λεπτά αφού συναντηθούν δύο άνθρωποι για πρώτη φορά, σκέφτονται μόνο δύο πράγματα. Με βάση αυτά μπορούν να αξιολογήσουν αν θα συνεχίσουν να κάνουν παρέα ή όχι μεταξύ τους. Αρχικά αν μπορούν να τον εμπιστευτούν και στη συνέχεια αν εμπνέει σεβασμό.

Αν θέλεις και εσύ να κάνεις καλή πρώτη εντύπωση και να είσαι αυτό που λέμε «συμπαθητικός», μπορείς να το κάνεις με 4 απλούς και έξυπνους τρόπους, χωρίς να προσπαθήσεις καθόλου και χωρίς να υπερβάλεις. Απλά συνέχισε να διαβάζεις!

1. Το έξυπνο χιούμορ -όχι το black χιούμορ- έλκει τους ανθρώπους

2. Το χαμόγελο -όχι συνεχές και κολλημένο στο στόμα- έχει την τάση να παραμένει στην μνήμη ευχάριστα

3. Η αυτοπεποίθηση -όχι η αλαζονεία- αποπνέει κάτι το θελκτικό και σοβαρό

4. Η θετική γλώσσα του σώματος είναι βασική, δηλαδή όχι σταυρωμένα χέρια, αναφορά του ονόματος του συνομιλητή μας και eye contact

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.