WELL BEING

Πώς ο καθαρισμός του σπιτιού βλάπτει την υγεία σου - 5 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις


JTeam

20 Ιουλίου 2023

Πώς ο καθαρισμός του σπιτιού βλάπτει την υγεία σου - 5 συνήθειες που πρέπει να αποφύγεις
Τα καθαριστικά επιβαρύνουν την υγεία του οργανισμού και αυτές οι συνήθειες κάνουν την κατάσταση ακόμη χειρότερη

Ξέρω ότι λατρεύεις αυτήν την αίσθηση που σου δίνει ένα πεντακάθαρο σπίτι. Την αίσθηση που έχεις ολοκληρώσει το συγύρισμα και τα πλυσίματα, και μπορείς να το χαρείς χαλαρώνοντας σε ένα καθαρό και μοσχομυρισμένο χώρο. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συνήθειες και τακτικές, τις οποίες υιοθετούμε οι περισσότεροι κατά το καθάρισμα του σπιτιού και σίγουρα θα πρέπει να αποφύγουμε, αν δεν θέλουμε να επιβαρύνουμε την υγεία μας:

Καθαρίζεις πρώτα τα πιο βρώμικα σημεία

Είναι ένας από τους βασικούς κανόνες, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουμε ή ξεχνάμε: Πάντοτε ξεκινάμε από τα πιο καθαρά σημεία και στη συνέχεια προχωράμε στα πιο βρώμικα. Αυτός ο τρόπος είναι πολύ πιο αποτελεσματικός, καθώς στην αντίθετη περίπτωση, το πιθανότερο είναι να μεταφέρεις βακτήρια και βρωμιά από το ένα σημείο στο άλλο.

Χρησιμοποιείς πολλά και διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού

Είναι πολύ σημαντικό να αποφύγεις την μίξη πολλών και διαφορετικών προϊόντων καθαρισμού. Αλλιώς είναι πιθανό να αντιμετωπίσεις αναπνευστικά προβλήματα, δύσπνοια, δυσκολία στην αναπνοή, έως και δερματικά εξανθήματα ή αλλεργίες.

Χρησιμοποιείς προϊόντα με έντονα αρώματα

Όσο και αν λατρεύεις τις όμορφες και καθαρές μυρωδιές στα δωμάτια και στο σαλόνι, τα τεχνητά και έντονα αρώματα, μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους και ζάλη, ενώ μπορεί επίσης να είναι τοξικά για τον εγκέφαλο και τον οργανισμό, πόσο μάλλον όταν αναμειγνύονται.

Χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι

Για κάθε χώρο ή ακόμη και έπιπλο είναι προτιμότερο να έχεις ένα πανί ή σφουγγάρι για το ίδιο μέρος. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε το ίδιο σφουγγάρι για την τουαλέτα, τον νεροχύτη ή την μπανιέρα.

Απλώνεις την σκόνη παντού και νομίζεις ότι την έχεις καθαρίσει

Ένα από τα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι, είναι εκείνα που μαζεύουν σκόνη. Την οποία προσπαθείς να ξεφορτωθείς με ένα πανί ή ξεσκονόπανο. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που καταφέρνεις είναι να εξαπλώνεις την σκόνη παντού και να την εισπνεύσεις. Αντιθέτως επίλεξε μια σκούπα, ή ένα βρεγμένο πανί, το οποίο θα ξεπλένεις τακτικά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.