WELL BEING

Γιατί οι οικογενειακές διακοπές είναι πολύ σημαντικές για παιδιά και εφήβους, ακόμη και αν αυτά παραπονιούνται


JTeam

20 Ιουλίου 2023

Γιατί οι οικογενειακές διακοπές είναι πολύ σημαντικές για παιδιά και εφήβους, ακόμη και αν αυτά παραπονιούνται
Οι επιστήμονες αναφέρονται στον θετικό αντίκτυπο που έχουν οι οικογενειακές διακοπές στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων

Ως έφηβοι θέλαμε να περάσουμε τις διακοπές μας με φίλους, παρέες και σχέσεις. Θέλαμε να ζήσουμε και να νιώσουμε, όλες αυτές τις νέες εμπειρίες για πρώτη φορά, και να βγούμε εκτός της comfort zone μας μακριά από τους γονείς μας. Στην πραγματικότητα όμως, οι οικογενειακές διακοπές, είχαν τελικά πολλά περισσότερα να μας προσφέρουν, ακόμη και αν εκείνον τον καιρό δεν το συνειδητοποιούσαμε.

Οι επιστήμονες και ψυχολόγοι με τη σειρά τους, μοιράζονται όλα τα θετικά στοιχεία που έχουν οι οικογενειακές διακοπές στην ψυχοσύνθεση μας, όσο είμαστε σε νεαρή ηλικία:

  • Δημιουργούνται ισχυρότεροι δεσμοί ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας
  • Μειώνονται τα επίπεδα του στρες
  • Βοηθά τα παιδιά να ανοιχτούν συναισθηματικά
  • Βελτιώνεται η επικοινωνία
  • Δημιουργούνται πολύτιμες αναμνήσεις

Nα προσθέσουμε ωστόσο, πως τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν όταν οι οικογενειακές διακοπές δεν είναι πιεστικές και καταναγκαστικές, και φυσικά όταν υπάρχει καλή διάθεση, κατανόηση, αλλά και σεβασμός ανάμεσα στα μέλη της οικογένειας. Έχοντας όλα τα παραπάνω κατά νου, ίσως αξίζει να προσπαθήσουμε περισσότερο και να επενδύσουμε φέτος στις καλοκαιρινές και οικογενειακές στιγμές.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.