WELL BEING

To κατοικίδιο που λειτουργεί ως ένα από τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά (και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι)


JTeam

26 Αυγούστου 2023

To κατοικίδιο που λειτουργεί ως ένα από τα καλύτερα αντικαταθλιπτικά (και δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι)
Αυτό είναι το καλύτερο κατοικίδιο για την ψυχική μας υγεία σύμφωνα με νέα έρευνα

Εδώ και χρόνια οι ειδικοί αναφέρονται στα οφέλη που έχουν τα ζώα τόσο στην σωματική, και κυρίως στην ψυχική μας υγεία. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι μας προσφέρουν στιγμές γέλιου και χαράς, αλλά αποτελούν και ένα δυνατό αντίδοτο στην μοναξιά κάνοντας τον οργανισμό μας να έχει μειωμένο στρες (δηλαδή μειωμένη κορτιζόλη), μειωμένη αρτηριακή πίεση και αυξημένες ορμόνες που σχετίζονται με το αίσθημα της ευεξίας (όπως για παράδειγμα να εκρήγνυται ωκυτοκίνη).

Τα ζώα είναι ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, το οποίο φαίνεται πως έχουμε πιο έντονη ανάγκη από ποτέ, ενώ η καθημερινή αλληλεπίδραση μαζί τους, έχει πολλά οφέλη να μας προσφέρει.

Jenny.Gr

Η Nancy Gee, διευθύντρια και καθηγήτρια ψυχιατρικής μιλώντας για την σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα, τονίζει πως οι άνθρωποι χρειάζονται προσκολλήσεις ή δεσμούς «με άλλα ζωντανά όντα» και έτσι η απόκτηση κατοικιδίου μοιάζει ιδανική ιδέα για να καταπολεμήσουμε το αίσθημα της μοναξιάς και την κατάθλιψη.

Τα άλογα ως το καλύτερο ζώο για την ψυχική μας υγεία

Πέρα από τα σκυλιά όμως, έχει παρατηρηθεί πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο ζώο το οποίο ανακουφίζει έντονα από την αίσθηση της απομόνωσης. Και αυτό είναι τα άλογα.

«Οι ιδιοκτήτες αλόγων είναι απίστευτα προσκολλημένοι στα άλογά τους σε πολλές περιπτώσεις», αναφέρει η ειδικός. «Τα κατοικίδια σκυλιά και άλογα επηρεάζουν την ψυχική ευημερία πιο έντονα από άλλα ζώα», προσθέτει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.