WELL BEING

5 συμβουλές για να αποκτήσεις ενέργεια μετά τις διακοπές


JTeam

27 Αυγούστου 2023

5 συμβουλές για να αποκτήσεις ενέργεια μετά τις διακοπές
@karadeltoro / instagram
Γιατί η μετάβαση από τις διακοπές στην καθημερινότητα, δεν είναι εύκολη υπόθεση

H μετάβαση από την καλοκαιρινή σεζόν, στην νέα καθημερινότητα, στις υποχρεώσεις και στην ρουτίνα, δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Το καλοκαίρι σταδιακά μένει πίσω μας και οφείλουμε να συνεχίσουμε με ενέργεια και δυναμισμό στην νέα φθινοπωρινή σεζόν που απλώνεται μπροστά μας.

Η διάθεση μας όμως, μπορεί να είναι διαφορετική. Μπορεί ακόμη να μην νιώθουμε έτοιμοι για επιστροφή, ή να χρειαζόμαστε ένα έξτρα μπουστάρισμα για να επιστρέψουμε όπως οφείλουμε. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να μοιραστούμε μαζί σου ορισμένες συνήθειες, που θα μας βοηθήσουν να κάνουμε ένα ολικό reset και να νιώσουμε ανανεωμένοι, γεμάτοι με ενέργεια και περισσότερη διάθεση για επιστροφή στις υποχρεώσεις μας.

Ξεκινά να μπαίνεις στο καθημερινό ωράριο ύπνου σου

Αφού κοιμηθείς όσο μπορείς στις διακοπές σου, και μαζέψεις δυνάμεις, είναι η στιγμή για να μπεις σταδιακά στο καθημερινό σου ωράριο ύπνου. Ξεκινά να ξυπνάς νωρίς, και να ακολουθείς την πρωινή σου ρουτίνα λίγες ημέρες πριν επιστρέψεις στην δουλειά σου.

Πες ναι σε μια χαλαρή προπόνηση

Τι καλύτερο από το να επιστρέψεις στην καθημερινότητα με μια προπόνηση; Θα νιώσεις ξανά την ενέργεια, αλλά και τις ενδορφίνες στον οργανισμό σου, οι οποίες με τη σειρά τους θα σου δώσουν ακόμη περισσότερη διάθεση. Συν είναι καιρός να ενδυναμώσεις και πάλι το σώμα σου, μετά τις ξεκούραστες ημέρες.

Απέφυγε περισπασμούς και οτιδήποτε σου αποσπά την προσοχή

Η συγκέντρωση σου είναι σημαντική, και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συγκεντρωθείς σε όσα είναι πραγματικά σημαντικά για εσένα. Μη μένεις σε απωθημένα, και σε στιγμές που δεν πήγαν καλά στο παρελθόν. Αντιθέτως άδειασε το μυαλό σου και εστίασε στα θέματα που θες να εξελίξεις με τη νέα σεζόν.

Δώσε προτεραιότητα στις συνήθειες που σου είχαν λείψει

Είτε αυτό είναι ένα ποτό με τους φίλους σου στην Αθήνα, είτε αυτό σημαίνει το να οργανώσεις το σπίτι σου και να κάνεις μια γενική, είτε αυτό είναι να ξεκινήσεις και πάλι να οργανώνεις και να μαγειρεύεις τα γεύματα της εβδομάδας σου, είναι η στιγμή να επιστρέψεις και ό,τι σου προσφέρει σταθερότητα.

Το selfcare οφείλει να βρίσκεται στα καλύτερα του

Καλύτερη διάθεση και selfcare πάνε μαζί. Απόλαυσε τα μπάνια σου, τις ρουτίνες ομορφιάς σου, πες ναι σε μασάζ και περιποιήσεις και γενικά θέσε τον εαυτό σου σε προτεραιότητα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.