WELL BEING

Το ανάποδο περπάτημα είναι, όντως, το νέο hot girl walk - Τα οφέλη για την υγεία


JTeam

18 Οκτωβρίου 2023

Το ανάποδο περπάτημα είναι, όντως, το νέο hot girl walk - Τα οφέλη για την υγεία
Unsplash
Κάνε διάδρομο ανάποδα, θα δεις αλλαγή στα πάντα

Αν ψάχνεις διαρκώς νέους τρόπους να αθλείσαι και να βελτιώνεις τη φυσική σου κατάσταση, αυτό το άρθρο είναι για σένα. Το νέο fitness trend του TikTok είναι το ανάποδο περπάτημα στον διάδρομο και υποτίθεται ότι θα μας αλλάξει τη ζωή.

Η αλήθεια είναι πως μοιάζει αστείο. Έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, ωστόσο, καθώς βελτιώνει την ισορροπία μας, ενώ ασιατικές κουλτούρες υποστηρίζουν ότι προλαμβάνει και την αρθρίτιδα σε ηλικιωμένους. Influencers λένε ότι με 5 μόνο λεπτά ανάποδου βαδίσματος είδαν βελτίωση στην υγεία των γονάτων τους, στον συντονισμό των κινήσεών τους και, γενικά, στις αρθρώσεις τους.

Είναι μία τάση μόνο για τα views ή όντως έχει νόημα;

H Νάνσι Κιρς, αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστημών Κίνησης στο Πανεπιστήμιο του Νιου Τζέρσι, δήλωσε στο περιοδικό Health ότι το να περπατάς ανάποδα, πράγματι λειτουργεί. Ένα από τα βασικά του πλεονεκτήματα, είναι ότι ενισχύει την ισορροπία αλλά και την ικανότητά μας να αλλάζουμε κατεύθυνση παραμένοντας σταθεροί, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό διότι πέφτουμε λιγότερο. Μάλιστα, το συστήνουν κι αρκετοί φυσικοθεραπευτές σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα νευρολογικής φύσης.

@vpb.fit A few benefits of walking backwards on an incline treadmill. 🚶‍♂️💪🏽 #gymtok #gymgirl #gains #gymadvice #gymtips #reversewalk #fittips ♬ Bounce When She Walk - Ohboyprince

Είναι εξαιρετική άσκηση και για τα άτομα που θέλουν μεγαλύτερη ευλυγισία στους μηρούς και τις γάμπες, καθώς μεγαλώνει το εύρος κίνησής τους. Μας βοηθά να χρησιμοποιούμε διαφορετικούς μύες, σε σχέση με το συμβατικό περπάτημα μπρος, οπότε αποκτάμε και περισσότερη δύναμη.

@chaysembyrd Just a little tip to save your knees and joints // #gymtips #workout #healthtips #jointpain ♬ Ces bottes sont faites pour marcher - Eileen

Το να ενσωματώσουμε το ανάποδο βάδισμα στο πρόγραμμα γυμναστικής μας, είναι πανεύκολο. Χρειάζεται απλώς να ξεκινήσουμε με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα, για να είμαστε ασφαλείς. Φυσικά και μπορούμε να αυξήσουμε ταχύτητα, κλίση ή και τα δύο, όταν νιώσουμε άνετα, όμως δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές. Πέντε έως δέκα λεπτά τη ημέρα, αρκούν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.