WELL BEING

Μια μέρα στα Holmes Place με τον Ινδό wellness guru Deepak Ashwani, μας έμαθε τα πάντα για τη σωστή αποτοξίνωση


Τόνια Τζάφερη

20 Οκτωβρίου 2023

Μια μέρα στα Holmes Place με τον Ινδό wellness guru Deepak Ashwani, μας έμαθε τα πάντα για τη σωστή αποτοξίνωση
Ένα ολοκληρωμένο και πολυήμερο Retreat από τα Holmes Place και τον Deepak Ashwani για detox σώματος, μυαλού και συναισθήματος

Το πάθος του κοινού με τον κόσμο του wellness τα τελευταία χρόνια, γίνεται όλο και πιο έντονο. Και αυτό δεν μας κάνει καθόλου εντύπωση, αφού είναι πιο αναγκαίο από ποτέ. ΤikTok, Instagram και φίλοι, σου μιλούν τακτικά για πρακτικές και ρουτίνες που τους προσφέρουν ευεξία, ενέργεια, και ενίσχυση της σωματικής και ψυχικής υγείας. Και μπορεί οι wellness ρουτίνες που μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα και αναζωογονημένοι, να είναι μια προσωπική υπόθεση, ωστόσο όταν στο “παιχνίδι” μπαίνουν οι επαγγελματίες, τότε τα αποτελέσματα είναι όχι μόνο θεαματικότερα αλλά έχουν και μεγαλύτερη διάρκεια.

Χάρη στο Holmes Place, το οποίο πέρα από εξαιρετικούς χώρους ευεξίας και γυμναστικής, προσφέρει και προγράμματα στα οποία μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με experts που γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα εκείνες τις wellness πρακτικές που έχουν αντίκτυπο στον σύγχρονο άνθρωπο, το βιώσαμε και στην πράξη.

Επισκεφθήκαμε πρόσφατα το Holmes Place της Γλυφάδας για μερικά sessions με τον καθοδηγητή και ιδρυτή του “ForestFlavors and Koshaa”, Deepak Ashwani, ο οποίος ήρθε στην Αθήνα από την Ινδία για να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα ευεξίας. Σκοπός του προγράμματος ήταν να αποκτήσουμε γνώσεις, συνήθειες αλλά και μια ολιστική εμπειρία ζωής που βασίζεται σε φυσική, ψυχική και συναισθηματική υγεία.

Jenny.Gr

Το retreat που διοργάνωσαν τα Holmes Place με τον Deepak Ashwani περιελάμβανε προγράμματα όπως “Detox your Body”, “Τελετή Κακάου”, “Laughing Yoga”, “Heart Opening Yoga” και πλήθος από workshops με υγιεινά γεύματα και χαλαρωτικές πρακτικές.

Όλα τα παραπάνω σκόπευαν σε:

  • ένα ισορροπημένο νευρικό σύστημα και μειωμένη έκκριση ορμονών του στρες
  • ανεβασμένη διάθεση και ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • περισσότερη έμπνευση που αποκτάται μέσα από συζητήσεις σε μια μικρή ομάδα και με άτομα που μοιράζονται ένα κοινό τρόπο σκέψης και έχουν παρόμοιο mindset.

Ας γνωρίσουμε καλύτερα τον Ινδό wellness guru, Deepak Ashwani

Αφού τελειώσαμε το πρώτο session, το οποίο αφορούσε τρόπους και πρακτικές αποτοξίνωσης του σώματος μας, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για λίγο με τον δημοφιλή guru από την Ινδία, προκειμένου να κρατήσουμε μερική ακόμη από την γνώση του και την προσωπική του φιλοσοφία ζωής.

Το δικό του ταξίδι στον κόσμο του wellness ξεκίνησε το 2010, ύστερα από πολλές προσωπικές αλλαγές που έζησε. Από νεαρή ηλικία είχε περιέργεια για τα πάντα, ωστόσο η καλή ποιότητα ζωής και η υγεία σε κάθε πτυχή της (φυσική, ψυχική και συναισθηματική), ήταν ο τομέας που τον κέρδισε.

Αν μπορούσε να δώσει μια και μόνο συμβουλή στον νεότερο εαυτό του θα ήταν να μην αναζητά διαρκώς ενέργεια από τον εξωτερικό του κόσμο, αλλά να ενισχύσει τον δικό του σκοπό και να έχει καλύτερη επαφή με τον εαυτό του, τον συναισθηματικό του κόσμο και τις ανάγκες του.

Τι κρατήσαμε από το session "Detox your Body", με τον Deepak Ashwani

Ένα από τα sessions που μας είχαν τραβήξει την προσοχή, ήταν εκείνο που αφορούσε την αποτοξίνωση του σώματος. Ο οργανισμός μας βρίσκεται σε μια καθημερινή, ατελείωτη μάχη με τις τοξίνες, τις οποίες προσπαθεί να αποβάλλει, όσο εμείς "τον τοξικοποιούμε και πάλι" -μέσα από τη διατροφή, το περιβάλλον που βρισκόμαστε, το στρες, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε και φυσικά μέσα από συνήθειες όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Σύμφωνα με τη δίκη του εμπειρία, στην οποία επεκτάθηκε αναλυτικά, οι στέρεες τροφές είναι αυτές που εμποδίζουν τη φυσική ροή του σώματός μας και οδηγούν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας. Η λέμφος, το αίμα, και όλα τα υγρά του σώματος, αδυνατούν να επεκταθούν με ευκολία σε κάθε κύτταρο, όσο εμείς καταναλώνουμε βαριά και λιπαρά τρόφιμα.

«Έχουμε εξελιχθεί σε μια βιομηχανία αφόδευσης», τονίζει ο ίδιος σε ένα σημείο του session. Τρώμε απλώς για να αποβάλλουμε, και για να αφαιρέσουμε από τον οργανισμό μας πολύτιμη ενέργεια.

Για να καταφέρει το σώμα να διασπάσει τις τροφές και να προχωρήσει στη πέψη ενός γεύματος, για παράδειγμα κρέας με πατάτες, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και τέσσερις ημέρες, γεγονός που θα εξουθενώσει και θα σπαταλήσει παρά πολύ ενέργεια από τον οργανισμό.

Αντιθέτως, ο ήλιος, το νερό, οι χυμοί, τα smoothies και οι σούπες, μπορούν να προσφέρουν ενέργεια και κυρίως μπορούν πολύ εύκολα και γρήγορα να μεταφερθούν στο εσωτερικό των κυττάρων και να περάσουν τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε, χωρίς να αλλοιωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα, είναι προτιμότερο να ξεκινάμε την ημέρα μας με νερό, χυμούς και smoothies, και προς το τέλος της να επιλέγουμε τις πιο σύνθετες τροφές.

Τα περισσότερα υγρά στο σώμα, θα βοηθήσουν την λέμφο μας να κάνει καλύτερα αυτό που έχει προοριστεί να κάνει. Να φτάνει δηλαδή σε κάθε σημείο του σώματος, και να απορροφά τις τοξίνες του, κρατώντας μας έτσι υγιείς.

Όταν τον ρωτήσαμε σχετικά με τους βασικούς κανόνες που ακολουθεί στη ζωή του, η απάντηση του ήταν κάτι παραπάνω από εύστοχη:

«Οι μηχανές χρειάζονται κανόνες και κατευθυντήριες γραμμές για να λειτουργήσουν. Εμείς είμαστε άνθρωποι και αυτό σημαίνει πως λειτουργούμε ελεύθεροι, και μακριά από κουτιά στα οποία μπορεί μερικές φορές να κολλάμε»

5 βασικές συμβουλές αποτοξίνωσης από τον Deepak Ashwani για καθαρό μυαλό, σώμα και ψυχή

  • Λιγότερο scroll στο κινητό και κυρίως, για δυο ολόκληρες ημέρες κάθε μήνα να λειτουργούμε εντελώς χωρίς αυτό
  • Λιγότερο φαγητό, και όχι συνδυασμούς τροφών και πολύπλοκα γεύματα
  • Περισσότερο νερό και χυμούς
  • Μίλησε λιγότερο και εστίασε περισσότερο στη σιωπή
  • Κάνε μια παύση από τη ζωή σου και εστίασε μόνο σε σένα. Ποιος είναι πραγματικά ο σκοπός σου, οι ανάγκες σου και οι επιθυμίες σου

Ακούσαμε, μάθαμε, και νιώσαμε πολλά στο συγκεκριμένο session, η εμπειρία του να το ζεις όμως υπερνικά κάθε γραπτή μεταφορά. Το καλό όμως είναι πως τα Holmes Place συνεχίζουν δυναμικά τον κύκλο των sessions με νέους καλεσμένους και gurus που έχουν πολλά να προσφέρουν. Για να μένεις ενημερωμένη σχετικά με νέα προγράμματα και αφίξεις καλεσμένων, μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου ή να απευθυνθείς σε ένα από τα κεντρικά γυμναστήρια είτε στα Νότια, το κέντρο, ή στα Βόρεια.

Ο Deepak Ashwani συνεχίζει τα retreats του στη χώρα, για δυο ακόμη Σαββατοκύριακα και συγκεκριμένα στην Κέρκυρα όπου μπορείτε να ταξιδέψετε στο Angsana Corfu Resort and Spa, στις 20 – 22 Οκτωβρίου για το Sacred Union Retreat και στις 26 – 29 Οκτωβρίου για το Abundant Life Celebration.

Τα Retreats απευθύνονται σε όλους (μέλη και μη μέλη των Holmes Place). Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχών, επικοινωνήστε με τις Receptions των Holmes Place Athens, τηλ. 2103259400 και Holmes Place Glyfada, τηλ. 2109690096 ή συμπληρώστε το ενδιαφέρον σας online ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.