WELL BEING

Αυτές οι 5 αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου


Ερασμία Αρβανιτά

2 Νοεμβρίου 2023

Αυτές οι 5 αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σου
Marcus Aurelius / pexels
Σε μία καθημερινότητα που τα πάντα «τρέχουν» με φρενήρεις ρυθμούς, οι παρακάτω πέντε αποφάσεις μπορεί να αλλάξουν κυριολεκτικά τη ζωή σου

Όσο κι αν δεν το αντιλαμβάνεσαι, οι συμπεριφορές και η στάση που υιοθετείς στην καθημερινότητα σου επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ψυχική σου υγεία. Το μυαλό σου «βομβαρδίζεται» συνεχώς με αμέτρητα ερωτήματα και το άγχος τις περισσότερες φορές σε κυριεύει. Το αποτέλεσμα; Ξεχνάς να αγαπήσεις πραγματικά τον εαυτό σου, αλλά τους ανθρώπους γύρω σου.

Αν θέλεις, λοιπόν, να αλλάξεις τη ζωή σου και την καθημερινότητά σου, προσπάθησε να υιοθετήσεις τις παρακάτω πέντε συμβουλές.

Φρόντισε τον εαυτό σου, για να φροντίσεις καλύτερα και τους άλλους

Η αυτοφροντίδα και η αγάπη προς τον ίδιο σου τον εαυτό, είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα προκειμένου να αλλάξεις ριζικά τη ζωή σου. Είναι το απαραίτητο θεμέλιο για να «χτίσεις» μια υγιή ζωή. Αφού φροντίσεις, κατανοήσεις και αγαπήσεις τον εαυτό σου, μετά θα μπορέσεις να φροντίσεις καλύτερα και τους ανθρώπους στη ζωή σου.

Διαχειρίσου με προσοχή τον εσωτερικό σου κόσμο

Το να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου σημαίνει ότι εξασκείς σε καθημερινή βάση την ενσυνειδητότητα, τη συμπόνια και τη στοχαστικότητα . Η αρχή είναι απλή: Η καλύτερη ζωή ξεκινάει από εσένα. Όσο περισσότερο χτίζεις και προστατεύεις τον εσωτερικό σου κόσμο, τόσο περισσότερο αγάπη μπορείς να μοιραστείς.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου όταν παίρνεις αποφάσεις

Τίποτα δεν είναι πιο δύσκολο από το να πάρεις μία απόφαση και ποτέ δεν μπορείς να γνωρίζεις αν θα είναι σωστή ή λάθος. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Σίγουρα δεν μπορείς να ελέγξεις ό,τι συμβαίνει γύρω σου, αλλά μπορείς να αποφασίσεις τι θέλεις στη ζωή σου. Κάθε απόφαση που λαμβάνεις αντανακλά την αξιολόγησή σου για το ποιος είσαι. Το να ακούς το ένστικτό σου σημαίνει ότι ξεπερνάς τις αγχωτικές σου σκέψεις, αλλά και τη γνώμη των άλλων.

Άκουσε με όλη την προσοχή σου τους συνομιλητές σου

Η «ενεργητική ακρόαση» αποτελεί μια μορφή επικοινωνίας που συνεπάγεται τη συγκέντρωση ολόκληρης της προσοχής, την κατανόηση των όσων λέγονται και την παροχή ανατροφοδότησης στο άτομο που μιλάει. Αν καταφέρεις να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου, θα δεις διαφορά στην επικοινωνία σου με τους άλλους, στην ποιότητα των σχέσεων, αλλά και στην ικανότητα να επιλύεις οποιαδήποτε διαφωνία.

Ενθάρρυνε τους άλλους όταν αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν, πού μπορούν να αναζητήσουν βοήθεια, ακόμα και γιατί πρέπει να αναλάβουν δράση. Ωστόσο, όταν απρόβλεπτες δυσκολίες μπαίνουν στη μέση, οι προκλήσεις επιμένουν περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Αν λοιπόν ένας φίλος ή μια φίλη σου είναι ταραγμένος/η συναισθηματικά χρειάζεται κάποιον που μπορεί να τον/την ακούσει και να τον/την ενθαρρύνει. Εσύ μπορείς να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή του/της, δίνοντας παραδείγματα για όσα έχει καταφέρει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.