WELL BEING

Θέλεις να πλουτίσεις; Η νούμερο 1 συνήθεια των εκατομμυριούχων


Ερασμία Αρβανιτά

8 Νοεμβρίου 2023

Θέλεις να πλουτίσεις; Η νούμερο 1 συνήθεια των εκατομμυριούχων
Pexels
Αυτή η συνήθεια είναι ο δρόμος προς την επιτυχία 

Αν το να στρώνεις το κρεβάτι σου είναι μια από τις καθημερινές σου συνήθειες, τότε αυτό το άρθρο είναι για 'σενα. Αν δεν το κάνεις πότε, πάλι αυτό το άρθρο είναι για 'σένα, γιατί μπορεί στο τέλος να αλλάξεις γνώμη.

Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η συνήθεια του να στρώνεις καθημερινά το κρεβάτι σου, έχει άμεση επιρροή στην ψυχική σου υγεία. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήγαγε ο κοινωνιο-οικονομολογός, Ράνταλ Μπελ, όσοι συνηθίζουν να διατηρούν καθαρό και τακτικό τον προσωπικό τους χώρο, και το κρεβάτι τους, τείνουν να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας του, ο Ράνταλ Μπελ μίλησε με 5.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων επαγγελματίες, φοιτητές, συνταξιούχοι, άνεργοι και εκατομμυριούχοι.

Τα ευρήματα είναι άκρως εντυπωσιακά, αφού ο ίδιος είπε ότι όσοι στρώνουν το κρεβάτι τους το πρωί έχουν έως και 206,8% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν εκατομμυριούχοι, καθώς αυτή η διαδικασία βάζει το μυαλό σε μια παραγωγική νοοτροπία. Οι άνθρωποι που στρώνουν το κρεβάτι τους κάθε πρωί είναι πιο πιθανό να έχουν υψηλότερο εισόδημα και να είναι πιο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους.

Εκτός όμως από το στρώσιμο του κρεβατιού, ο κοινωνιο-οικονομολογός, σημειώνει ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες «συνήθειες των πλουσίων» («rich habits», όπως τις αποκαλεί). Μία εξ αυτών είναι και το να ξυπνάς νωρίς το πρωί, τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσεις να εργάζεσαι. Κατά τις 6:00 π.μ. είναι καλά.

Η άλλη συνήθεια, δεν θα σε εκπλήξει και τόσο. Ο Ράνταλ Μπελ ,πάντως, λέει ότι οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι βρίσκουν πάντα χρόνο για να γυμνάζονται. Πάρε παράδειγμα τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ που δε χάνει καμία προπόνηση ζίου ζίτσου. Κάτι θα ξέρει.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.