HOME SWEET HOME HOME TIPS

Στρώμα ύπνου: Tips για να το καθαρίζεις σαν ειδικός


JTeam

5 Αυγούστου 2023

Στρώμα ύπνου: Tips για να το καθαρίζεις σαν ειδικός
pexels
Αν δεν ασχολείσαι αρκετά με το στρώμα του ύπνου, κάνεις μεγάλο λάθος. Υπάρχουν κάποια βήματα που πρέπει να ακολουθείς κι ένα που δεν χρειάζεται να ακολουθείς τόσο συχνά

Αν το κεφάλαιο «στρώμα ύπνου» και η καθαριότητά του πάντα σε παίδευαν, υπάρχουν κάποια βήματα για να το διατηρείς πεντακάθαρο. Μπορεί να ξέρεις ότι πρέπει να αλλάζεις τα σεντόνια μία φορά την εβδομάδα, ότι καθημερινά χρειάζεσαι ντους για να μη μεταφέρεις τα μικρόβια από έξω στο κρεβάτι σου αλλά η αλήθεια είναι, πως μάλλον με το στρώμα του ύπνου δεν ασχολείσαι αρκετά. Μεγάλο λάθος.

Αν και είναι δύσκολο να το πλύνεις και γενικά καλό είναι να μην βρέχεται, υπάρχουν τρόποι να το καθαρίζεις και να απαλλάσσεις το κρεβάτι από μικρόβια και δυσάρεστες μυρωδιές. Σε πρώτη φάση, μην ξεχνάς να περνάς με ηλεκτρική σκούπα το στρώμα σου όσο πιο συχνά μπορείς.

Το επόμενο βήμα, που δεν χρειάζεται να ακολουθείς τόσο συχνά, είναι να ρίχνεις στο στρώμα λίγη μαγειρική σόδα, και μετά από μερικές ώρες, να την αφαιρείς με τη σκούπα.

Jenny.Gr
pexels

Πώς θα αφαιρέσεις τους λεκέδες

Αν ο λεκές είναι φρέσκος στο στρώμα του ύπνου, μην τρίβεις την πετσέτα αλλά απλά πάτα το σημείο για να απορροφηθεί η υγρασία. Στη συνέχεια, βάλε σε ένα μπουκάλι σπρέι ξίδι και ψέκασε την περιοχή. Πρόσθεσε λίγη μαγειρική σόδα και άφησε όπως είναι, για μερικές ώρες.

Αυτό που μας συστήνουν οι ειδικοί είναι να αποφεύγουμε τα αιθέρια έλαια γιατί καταστρέφουν το στρώμα που κοιμόμαστε. Μπορείς να ψεκάζεις από μακριά με αρωματικό σπρέι ή να βάλεις αρωματικό χώρου.

Βέβαια, πέρα από ένα καθαρό στρώμα, πολύ σημαντικό είναι να έχουμε πλύνει σωστά και τα σεντόνια μας. Η ιδανική θερμοκρασία είναι στους 60 βαθμούς για να απαλλαγούμε εντελώς από τα μικρόβια που έχουν συσσωρευτεί πάνω τους.

Jenny.Gr
pexels

Εντύπωση προκαλούν τα αποτελέσματα παλαιότερης έρευνας, η οποία έγινε σε δείγμα 1.187 ανθρώπων σχετικά με το «πόσο συχνά πλένουν τα σεντόνια τους και αλλάζουν τα μαξιλάρια τους». Το 44% των γυναικών ανέφερε ότι πλένει τα σεντόνια μία φορά τη βδομάδα, το 31% ότι τα πλένει δύο φορές τον μήνα και το 16% μόλις μία φορά τον μήνα. Στο μεταξύ, το 32% των γυναικών ανέφερε ότι δεν αλλάζει σχεδόν ποτέ τα μαξιλάρια.

Τηρώντας το άλλαγμα των σεντονιών μία φορά ή δύο φορές την εβδομάδα, μπορούμε να απολαύσουμε τον ύπνο μας μακριά από βακτήρια, μύκητες, ακάρεα και αυτό είναι αρκετό για να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε.