WELL BEING

Paradoxical Intention: Πώς να ξεγελάσεις το μυαλό σου για να νομίζει ότι νυστάζεις


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2024

Paradoxical Intention: Πώς να ξεγελάσεις το μυαλό σου για να νομίζει ότι νυστάζεις
Για μία ακόμη φορά, το TikTok ξέρει

Δεν είναι πάντα εύκολο να σε πάρει ο ύπνος. Είναι βράδια που ξαπλώνεις στην ώρα σου, χωρίς κανένα άγχος και απλώς αδυνατείς να κοιμηθείς. Στριφογυρίζεις, κοιτάς την ώρα και σκέφτεσαι ότι δεν θα ξεκουραστείς αρκετά και ξεκινάς να προσπαθείς να αδειάσεις το μυαλό σου, στο οποίο υπάρχει ένα ρολόι που μετρά αντίστροφα μέχρι να ξημερώσει.

Στο TikTok, είναι πολλοί εκείνοι που δυσκολεύονται ακριβώς σαν εσένα -αυτός είναι και ο λόγος που μοιράζονται sleep hacks, για να αλληλοβοηθηθούν. Ένα τέτοιο hack είναι το «paradoxical intention» και, παρακάτω, θα δεις όσα πρέπει να ξέρεις για αυτό.

Η ιδέα είναι όχι απλώς να αποδεχτείς ότι είσαι ξύπνιος αλλά, αντί να αρχίσεις να το παρασκέφτεσαι, να αγχώνεσαι και να πανικοβάλλεσαι, να το αγκαλιάσεις. Είναι σαν την αντίστροφη ψυχολογία, αλλά στον εαυτό σου: αν προσπαθήσεις να μην κοιμηθείς, το μυαλό σου θα νυστάξει.

@puppetneurologist A psychological technique to fall asleep. #sleep #sleepy #doctor #calm #learn #4u #health #teach #4u #instructor #insomnia ♬ original sound - Puppet Neurologist

Από τη στιγμή που θα πεις στον εαυτό σου ότι δεν πειράζει που πήγε 2 το ξημέρωμα, θα νιώσεις το σώμα και το πνεύμα σου να ηρεμούν και, πριν το καταλάβεις, θα έχεις κοιμηθεί ως το πρωί.

Πώς θα ξεγελάσεις το μυαλό σου:

  • Πήγαινε στο δωμάτιό σου και φτιάξε την τέλεια ατμόσφαιρα για ύπνο
  • Ξάπλωσε και χαλάρωσε
  • Προσπάθησε να μην πιεστείς για να κοιμηθείς
  • Αγκάλιασε την ιδέα πως είναι εντάξει που είσαι ακόμη ξύπνιος
  • Μην κοιτάς διαρκώς το κινητό σου και την ώρα
  • Κάνε υπομονή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.