WELL BEING

4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου, σύμφωνα με νευροεπιστήμονα


JTeam

5 Απριλίου 2024

4 τρόποι να βελτιώσεις τη μνήμη σου, σύμφωνα με νευροεπιστήμονα
Unsplash/ Anthony Tran
4 συμβουλές που δεν θα θέλεις να ξεχάσεις

Νευροεπιστήμονας αποκάλυψε πέντε απλά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να ενεργοποιήσεις τον εγκέφαλό σου και να βελτιώσεις τη μνήμη σου –από το να κοιμάσαι πλήρες οχτάωρο το βράδυ, μέχρι να εξασκείς την ενσυνειδητότητά σου.

Η υγεία του εγκεφάλου μας είναι σημαντική, αλλά σπάνια της δίνουμε τη σημασία που της αξίζει. Αν τη φροντίσουμε, ωστόσο, μειώνουμε τον κίνδυνο εμφάνισης Αλτσχάιμερ και άνοιας. Έχοντας αυτό κατά νου, η νευροεπιστήμονας και wellness coach, Ρασέλ Σάμερς, έδωσε 4 tips που καλό είναι να ακολουθήσουμε όλοι.

«Να κοιμάστε καλά το βράδυ», συμβουλεύει σε TikTok που έγινε viral. «Εγώ θα πρότεινα 8 με 10 ώρες κάθε βράδυ».

‘Έπειτα, τόνισε τη σημασία της αερόβιας άσκησης, η οποία «βελτιώνει τη μνήμη τόσο σε νέους, όσο και σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας».

Όσο για την ενσυνειδητότητα, «αυξάνει το πάχος του προμετωπιαίου λοβού –της περιοχής του εγκεφάλου που συνδέεται με την προσοχή και τη μνήμη». Μας ενθαρρύνει, λοιπόν, να κάνουμε διαλογισμό ή να κρατάμε ημερολόγιο.

Τέλος, μίλησε για δραστηριότητες που ενεργοποιούν τον εγκέφαλό μας, όπως την εκμάθηση μίας γλώσσας ή ενός μουσικού οργάνου.

Δες το βίντεο εδώ:

@rachelle_summers_ (null)5 tips for improving memory from a neuroscientist #neuroscience #memory #brainhealth ♬ original sound - Rachelle

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.