WELL BEING

Ηλικιωμένοι αποκαλύπτουν για ποιες ανησυχίες που είχαν νέοι, μετανιώνουν τώρα - Μήπως τις έχεις κι εσύ;


JTeam

13 Ιουνίου 2024

Ηλικιωμένοι αποκαλύπτουν για ποιες ανησυχίες που είχαν νέοι, μετανιώνουν τώρα - Μήπως τις έχεις κι εσύ;
Unsplash
Οι μεγαλύτεροι μίλησαν και ίσως είναι μια καλή στιγμή για εμάς τους νεότερους να προβούμε σε αναθεωρήσεις

Η καθημερινότητα είναι γεμάτη εντάσεις, προβληματισμούς και αγχωτικές σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας. Ζούμε σε μια εποχή, που όλοι προσπαθούμε συνεχώς να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ακόμα και τις φορές που δεν υπάρχει ο χώρος, ο χρόνος και ο λόγος να το κάνουμε.

Πόσες φορές έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι σου σκεπτόμενη όσα ήθελες και δεν έγιναν μέσα στην ημέρα; Πόσες φορές έχεις στενοχωρηθεί και στρεσαριστεί για θέματα δουλειάς; Πόσες φορές άφησες έναν καυγά με αγαπημένο πρόσωπο να σε επηρέασει περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε; Πόσες φορές άφησες τη ζωή να «τρέχει» και ξάπλωσες στον καναπέ σου, μη έχοντας καλή διάθεση να βγεις έξω; Είμαστε σίγουρες πολλές.

Jenny.Gr
Unsplash

Αλήθεια, έχεις σκεφτεί ποτέ τι θα έκανες διαφορετικά, αν γυρνούσες τον χρόνο πίσω; Άνθρωποι άνω των 80 ετών αποκάλυψαν για ποιες ανησυχίες μετανιώνουν που τις είχαν, όταν ήταν νέοι, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα στους νεότερους ανθρώπους. Κι επειδή, τελικά, η ζωή κυλάει σαν νερό, οι ηλικιωμένοι κύριοι και κυρίες επισημαίνουν τα λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να απολαύσουμε τη διαδρομή μας σε αυτόν τον κόσμο.

Τι θα άλλαζαν οι ηλικιωμένοι, αν γύριζαν πίσω τον χρόνο

  • Να μην τους ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι γι’ αυτούς.
  • Να μην αγχώνονται για την έκβαση καταστάσεων.
  • Να μην ανησυχούν για το αν θα βαρεθούν, όταν βγουν στη σύνταξη.
  • Να μην τους ένοιαζε τόσο πολύ η εμφάνισή τους.
  • Να μην έκαναν καταστροφικά σενάρια για το τέλος του κόσμου.
  • Να μην είχαν άγχος για την επιστροφή ενός πρώην συντρόφου/φιλικού προσώπου.

Αν θέλουμε να συνοψίσουμε σε λίγες γραμμές όσα μετανιώνουν οι άνθρωποι άνω των 80, θα λέγαμε πως όλα σχετίζονται με τις υπερβολικές σκέψεις. Μήπως, τελικά, να το σκεφτόμαστε συνεχώς και να πλάθουμε σενάρια με το μυαλό μας, μάς στερεί πολύτιμο χρόνο και όμορφες στιγμές από τη ζωή μας;

Συνεπώς, αν κάτι πρέπει να αλλάξουμε από σήμερα στον τρόπο που ζούμε και πορευόμαστε, είναι να αφήσουμε στην άκρη τις δεύτερες σκέψεις και να διαχειριστούμε το άγχος που μας καταβάλει, ξεχωρίζοντας τις σημαντικές από τις ασήμαντες στιγμές. Καμία ημέρα δεν είναι ίδια ούτε με την προηγούμενη ούτε με την επόμενη. Κρίμα δεν είναι να μην τις ζήσουμε λόγω των ατέλειωτων αρνητικών σκέψεών μας;

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.