WELL BEING

Αμφιβάλλεις συνέχεια για τον εαυτό σου; 4 tips να το διαχειριστείς


JTeam

17 Ιουνίου 2024

Αμφιβάλλεις συνέχεια για τον εαυτό σου; 4 tips να το διαχειριστείς
Freepik
Ήρθε η ώρα να εμπιστευτείς ξανά τον εαυτό σου

Ζούμε σε μια εποχή που τα κοινωνικά και στερεοτυπικά πρότυπα κυριαρχούν και δεν είναι λίγες οι φορές που αμφιβάλλουμε για τον εαυτό μας. Η αναπόφευκτη σύγκριση που γίνεται στα social media, ο ανταγωνισμός και η γνώμη των άλλων αποτελούν κάποιους από τους λόγους που νιώθουμε συχνά ανασφάλεια και μειώνουμε τον εαυτό μας, αμφιβάλλοντας για την αξία μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα που συσσωρεύονται μέσα μας πολλές φορές μας αναγκάζουν να ζούμε σε μια καθημερινή ένταση και να καθοδηγούμαστε από τον φόβο της αποτυχίας, μη τολμώντας να κυνηγήσουμε τα όνειρά μας. Αυτή η συνθήκη όχι μόνο αυξάνει τον κίνδυνο της προσωπικής και επαγγελματικής εξουθένωσης, αλλά αποσπά την προσοχή του ανθρώπου απ’ όσα έχουν πραγματική αξία σε αυτή τη ζωή και δεν είναι άλλα από την υγεία κι όσα μας κάνουν χαρούμενους.

Αν, λοιπόν, πρέπει κάτι να αλλάξουμε είναι οι βαθύτερες πεποιθήσεις που έχουμε για τον εαυτό μας, διότι είναι ενσωματωμένες στις σκέψεις μας και μας επηρεάζουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Έφτασε η στιγμή να αφοσιωθούμε στο μοτίβο της σκέψης μας, να παρατηρήσουμε τα συναισθήματα που μας δημιουργεί κάθε φορά και να επεξεργαστούμε τα συμπεράσματα.

Jenny.Gr
Freepik

4 tips για να σταματήσεις να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου

Ανέλαβε χρέη γονιού για τον εαυτό σου

Γίνε γονιός για τον εαυτό σου και κάλυψε τα κενά που έχεις, προσφέροντάς σου αγάπη και αυτοφροντίδα. Δεν έχει σημασία, αν είχες μια όμορφη ή δύσκολη παιδική ηλικία. Σε αυτή τη φάση της ζωής σου πρέπει να φερθείς με ευγένεια στον εαυτό σου και να ανοίξεις μια μεγάλη αγκαλιά. Η κατανόηση και η αυτοπροστασία πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα.

Εστίασε στις βασικές ανάγκες σου

Αυτό σημαίνει να θέτεις σε προτεραιότητα τις συναισθηματικές και φυσικές ανάγκες σου. Άκου το ένστικτό σου και πράξε αναλόγως. Η αυτοφροντίδα πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. Αν ο εαυτός σου μπει σε προτεραιότητα, τότε και μόνο τότε θα δεις ουσιαστική αλλαγή στη ζωή σου και θα νιώσεις καλύτερα.

Αυτοπροστασία

Το να πατάς στα πόδια σου και να θέτεις τα όριά σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, θα σε βοηθήσει να διαφοροποιήσεις την άποψη που έχεις για τον κόσμο γύρω σου. Δημιούργησε το δικό σου σύστημα προστασίας και θέσε εκτός αυτού τους τοξικούς ανθρώπους.

Επανάφερε την παιδική ανεμελιά

Οι αμέτρητες και κυρίως αρνητικές σκέψεις μας κυριεύουν καθημερινά, εμποδίζοντάς μας από το να απολαύσουμε τη στιγμή. Σταμάτα να περιορίζεις τον αυθορμητισμό σου, βρες ξανά τη χαρά στη ζωή σου, κάνοντας όλα όσα σου αρέσουν και γίνε ξανά δημιουργική, αφήνοντας τη φαντασία σου ελεύθερη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.