WELL BEING

Spa μπύρας: Το νέο wellness trend όπου κάνεις «μπάνιο» μέσα σε μπύρα


JTeam

19 Ιουνίου 2024

Spa μπύρας: Το νέο wellness trend όπου κάνεις «μπάνιο» μέσα σε μπύρα
Unsplash/Roberto Nickson
Η μπύρα φτιάχνεται από τρία συστατικά που είναι ωφέλιμα για το δέρμα

Το spa μπύρας είναι το νέο wellness trend που χρειαζόσουν. Ναι, καλά διάβασες. Η νέα και απρόσμενη τάση, παρουσιάζει αυξημένη δημοτικότητα, καθώς παρέχει την ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να συνδυάσει δύο δημοφιλείς απολαύσεις: τη χαλάρωση στο spa και την μπύρα.

Τα spa μπύρας έχουν κάνει την εμφάνισή τους ήδη στην Ισλανδία, στις ΗΠΑ, στην Ισπανία και στη Βρετανία, με τους υποστηρικτές αυτής της εμπειρίας να σημειώνουν ότι οι ενώσεις που περιέχονται στον λυκίσκο και στην μπύρα, κάνουν καλό στο δέρμα, ανακουφίζουν από το μυϊκό στρες και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος. Τα αρώματα λυκίσκου, υποστηρίζεται, μάλιστα, ότι προάγουν τη χαλάρωση και τονώνουν τη διάθεση.

Σε σχετικό αφιέρωμα του BBC για αυτό το νέο trend, ο Λούις Ραέσουβ, συνιδρυτής του Bath & Barley, του πρώτου spa μπύρας που άνοιξε το 2023 στο Βέλγιο, τόνισε πως οι επισκέπτες «μπορούν να κάνουν το δικό τους μείγμα, επιλέγοντας από μία ποικιλία διαφορετικών λυκίσκων. Οι λυκίσκοι αυτοί περιέχουν διαφορετικές ουσίες, αλλά τα ευεργετικά αποτελέσματα είναι παρόμοια». «Πιστεύουμε ότι έχουμε δημιουργήσει μια πιο πολυτελή εμπειρία από ορισμένα από τα τσέχικα spa όσον αφορά την εσωτερική διακόσμηση, τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε, την ιστορία που αφηγούμαστε», προσθέτει.

Στο Στρασβούργο, από την άλλη, το Taaka Beer Spa, είναι ένα από τα κορυφαία spa μπύρας στη Γαλλία, από τότε που άνοιξε το 2022. «Η ιδέα έχει προκαλέσει μεγάλη περιέργεια στον τοπικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός να έρχεται να δοκιμάσει το spa», τόνισε στο BBC η ιδρύτρια, Ναομί Κροσό.

Πώς η μπύρα κάνει καλό στην υγεία;

Η μπύρα φτιάχνεται από τρία συστατικά που είναι ωφέλιμα για το δέρμα: τη βύνη, τη μαγιά και τον λυκίσκο. Τόσο η βύνη όσο και η μαγιά, περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, αυξάνουν την ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν την υπερμελάγχρωση.

Ο λυκίσκος, από την άλλη, είναι πλούσιος σε ξανθοχουμόλη και χουμουλόνη. Η ξανθοχουμόλη, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντικαρκινικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ η χουμουλόνη είναι ένα αντιβακτηριακό που δείχνει πολλά υποσχόμενο σε ό,τι αφορά στη θεραπεία της επιδερμίδας. Μελέτες έχουν επίσης διαπιστώσει, ότι τα εκχυλίσματα λυκίσκου θα μπορούσαν να μειώσουν το άγχος, την ήπια κατάθλιψη και το στρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.