WELL BEING

5 τρόποι να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το jet lag, σύμφωνα με αεροσυνοδούς


JTeam

20 Ιουνίου 2024

5 τρόποι να αντιμετωπίσεις αποτελεσματικά το jet lag, σύμφωνα με αεροσυνοδούς
Freepik
Άνθρωποι που περνούν τη ζωή τους στο αεροπλάνο αποκαλύπτουν tips για την αντιμετώπιση του jet lag

Αν θα μπορούσαμε να βρούμε ένα αρνητικό στοιχείο ενός ταξιδιού με πολύωρη πτήση, θα απαντούσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη το jet lag. Αυτός ο αφόρητος πονοκέφαλος που νιώθεις μετά από ένα μεγάλο ταξίδι είναι ικανός από το να επηρεάσει το πρόγραμμά σου μέχρι να καταστρέψει την ημέρα σου.

Κι ενώ τα κόλπα και τα tips που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι αμέτρητα, άνθρωποι που περνούν σχεδόν όλη τη ζωή τους μέσα σε ένα αεροπλάνο έρχονται να μοιραστούν τα μυστικά τους. Οι αεροσυνοδοί, λοιπόν, αποκάλυψαν αποτελεσματικούς τρόπους για να αντιμετωπίσουμε το jet lag και να επανέλθουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής μας.

Jenny.Gr
Freepik

5 απλοί τρόποι να ξεπεράσεις το jet lag


1.Προγραμμάτισε το πρόγραμμα του ύπνου σου, σύμφωνα με την πτήση

Όταν προετοιμάζεσαι για ένα ταξίδι, το τελευταίο πράγμα που προλαβαίνεις να σκεφτείς είναι το πρόγραμμα του ύπνου σου. Το άγχος και το τρέξιμο να τα τακτοποιήσεις όλα σε επηρεάζουν και είναι λογικό να επηρεάζουν και τον ύπνο σου. Μία αεροσυνοδός υποστηρίζει πως πριν από κάθε μεγάλο ταξίδι, θα προσπαθήσει να κοιμηθεί όσο πιο αργά γίνεται, ώστε να ξυπνήσει ακριβώς πριν από την πτήση ή θα κοιμηθεί και θα ξυπνήσει νωρίς, ώστε να έχει χρόνο να κάνει έναν σύντομο ύπνο πριν ξεκινήσει για το αεροδρόμιο.

2.Μην παραλείψεις να κοιμηθείς στο αεροπλάνο

Οι αεροσυνοδοί μπαίνουν στο αεροπλάνο πέρα από ως επαγγελματίες κι ως επιβάτες. Όταν, λοιπόν, ταξιδεύουν για αναψυχή, φροντίζουν να κοιμούνται κατά τη διάρκεια της πτήσης, παρά το γεγονός ότι το αεροπλάνο δεν είναι το πιο βολικό μέρος. Ένα ειδικό μαξιλάρι, μια μάσκα ύπνου και άνετα ρούχα είναι οι σύμμαχοί τους.

3.Πιες πολύ νερό

Είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεις νερό κατά την πτήση. Το νερό πέρα από το γεγονός ότι ενυδατώνει τον οργανισμό μας, μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση από έναν πονοκέφαλο και να μας βοηθήσει να περιορίσουμε το άγχος. Αντίθετα, απόφυγε τον καφέ, γιατί μπορεί να σου προκαλέσει ένταση.

4.Χαλάρωσε τη ρουτίνα σου

Πολλοί θεωρούν πως γεμίζοντας την καθημερινότητά τους με πράγματα, θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν το jet lag, όμως η αλήθεια είναι άλλη. Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθήσεις να επιστρέψεις στο κανονικό πρόγραμμά σου, κάνοντας ό,τι έκανες, τις ώρες που τα έκανες, απλώς σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείς, όμως το jet lag θα περάσει πριν καλά καλά το καταλάβεις.

5. Άκου το σώμα σου

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των ανθρώπων είναι ότι δεν ακούν το σώμα τους, αψηφώντας τις ανάγκες τους. Μετά από ένα μεγάλο ταξίδι που σου έχει αφήσει jet lag, το τελευταίο που πρέπει να κάνεις είναι να πιέσεις το σώμα σου.. Αν νιώθεις έντονα την έλλειψη ύπνου, τότε κάνε μικρά naps μέσα στην ημέρα, που θα σε ξεκουράσουν και θα σου δώσουν ενέργεια.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.