WELL BEING

5 λόγοι να έρθεις πιο κοντά με τη φύση αυτό το καλοκαίρι (και κάθε εποχή του χρόνου)


JTeam

11 Ιουλίου 2024

5 λόγοι να έρθεις πιο κοντά με τη φύση αυτό το καλοκαίρι (και κάθε εποχή του χρόνου)
Ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος. Μαζί με την Amita, μπορούμε να τον απολαύσουμε στο έπακρο.

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και επίσημα, ίσως έχεις ήδη κανονίσει τις διακοπές σου και η καθημερινότητά σου αλλάζει, σιγά-σιγά. Βγαίνεις περισσότερο, περπατάς συχνότερα στα πάρκα της πόλης, κανονίζεις κυριακάτικα πικ-νικ και εκδρομές πλάι στη θάλασσα. Αισθάνεσαι τη φύση πιο κοντά σου, η ψυχολογία σου «ανεβαίνει» και συνειδητοποιείς πως τον χειμώνα κλείστηκες πολύ -και στο σπίτι, και στον εαυτό σου.

Πρόσφατη έρευνα για λογαριασμό της Amita σε 800 άτομα, ηλικίας 25 έως 64 ετών, βρήκε ότι περνάμε το 83% της ζωής μας σε εσωτερικούς χώρους. Σου μοιάζει υπερβολικά μεγάλο το διάστημα, όμως αν το καλοσκεφτείς, έχει νόημα. Κι αυτό, τώρα, μπορεί να αλλάξει.

Jenny.Gr


Παρακάτω, θα σου δώσουμε 5 λόγους να έρθεις σε επαφή με τη φύση, τώρα.

Η φύση σε κάνει εξυπνότερο
Κυριολεκτικά. Περνώντας περισσότερο χρόνο στη φύση, ενεργοποιεί ειδικούς νευρώνες και δημιουργικότητα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, βρήκαν ότι μόνο μία ώρα στη φύση βελτιώνει την απόδοση, τη μνήμη και τη συγκέντρωση κατά 20%. Μάλιστα, σε χώρους εργασίας που σχεδιάστηκαν με κεντρικό άξονα τη φύση, οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί και παίρνουν λιγότερες αναρρωτικές άδειες.

Η φύση σε θεραπεύει
Ερευνητές από την Πενσιλβάνια βρήκαν πως οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε δωμάτια με θέα πάρκα, δέντρα και δάση, χρειάζονταν λιγότερα παυσίπονα, ενώ οι σημειώσεις των ειδικών περιλάμβαναν θετικότερα σχόλια για την υγεία τους.

Jenny.Gr

Η φύση βελτιώνει και την ψυχική σου υγεία
Ερευνητές από τη Σουηδία έχουν βρει πως τα άτομα που ασκούνται στη φύση, αισθάνονται πιο ήρεμοι. Έχουν λιγότερο άγχος και θυμό, ενώ είναι δυσκολότερο να εμφανίσουν ψυχικά νοσήματα, όπως η κατάθλιψη, σε σχέση με τα άτομα που γυμνάζονται είτε στο κέντρο της πόλης, είτε αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους.

Η φύση σε «δένει» με τους αγαπημένους σου
Μία πεζοπορία, ένα πικ-νικ στο πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα, είναι εξαιρετικοί τρόποι να έρθεις πιο κοντά με τους ανθρώπους σου. Ανοίγεστε ο ένας στον άλλο, βλέπετε ότι τα κοινά σας είναι περισσότερα απ΄όσο φανταζόσασταν. Απολαμβάνετε τα όμορφα τοπία, ανοίγετε τους δικούς σας χυμούς Amita που, με τις ολοκαίνουργιες συσκευασίες τους, τους γνωρίζεις από την αρχή.

Τα φρούτα στις νέες αυτές συσκευασίες είναι πιο λαχταριστά από ποτέ και, κάθε γουλιά, λειτουργεί σαν ένα kind reminder όλων όσων μπορεί να μας προσφέρει η φύση. Επιπλέον, οι χυμοί Amita δεν περιέχουν συντηρητικά, ενώ μπορούν να διατηρηθούν εκτός ψυγείου μέχρι το άνοιγμά τους χάρη στην παστερίωσή τους και στις χάρτινες συσκευασίες Tetra Pak®. Και είναι για όλα τα γούστα. Μπορείς να επιλέξεις 100% φυσικούς χυμούς, νέκταρ και φρουτοποτά, καλύπτοντας όλες τις προτιμήσεις και όλες τις περιστάσεις κατανάλωσης, με γεύσεις όπως Πορτοκάλι, Βύσσινο, Ροδάκινο, Πορτοκάλι-Μήλο-Βερίκοκο, Μήλο-Πορτοκάλι-Καρότο, Ανανάς, Μπανάνα, Μήλο, Λεμόνι, Κράνμπερι.

Jenny.Gr

Δεν θα είναι εκεί για πάντα
Γνωρίζεις καλά τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής και της περιβαλλοντικής κρίσης τόσο στη ζωή σου, όσο και στον κόσμο γύρω σου. Είναι σημαντικό να περνάς χρόνο έξω, να βλέπεις τη φύση, να τη νιώθεις και να την εκτιμάς όσο της αξίζει - δεν θα είναι για πάντα και, όσο περισσότερο την αισθάνεσαι κοντά σου, τόσο πιο πολύ θα τη φροντίσεις.

Xρειαζόμαστε περισσότερη φύση στην καθημερινότητά μας. Και η Amita που από τη γέννησή της εμπνέεται από τη φύση και θέτει την αγάπη και τη φροντίδα στο επίκεντρό της, επιζητά να εμπλουτίζει τις ζωές μας, συνδέοντάς μας με όλα τα καλά που η φύση έχει να μας προσφέρει. Ο κόσμος εκεί έξω είναι υπέροχος. Μαζί με την Amita, μπορούμε να τον απολαύσουμε στο έπακρο.

Jenny.Gr

Advertorial

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.

TAGS