WELL BEING

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου; Νέα έρευνα απαντά


JTeam

10 Ιουλίου 2024

Πόσο συχνά πρέπει να πλένεις τα σεντόνια σου; Νέα έρευνα απαντά
Freepik
Αυτή έρευνα ίσως σε βάλει σε σκέψεις

Γυρίζεις στο σπίτι μετά από μια εξουθενωτική ημέρα, κάνεις ντους και ξαπλώνεις στα καθαρά και μυρωδάτα σεντόνια σου για να ξεκουραστείς, είτε διαβάζοντας το βιβλίο σου είτε χαζεύοντας στο κινητό σου. Αυτή η αίσθηση των καθαρών και φρεσκοπλημένων σεντονιών σε χαλαρώνει και βοηθά την ποιότητα του ύπνου σου. Αλήθεια, εσύ πόσο συχνά αλλάζεις τα σεντόνια στο κρεβάτι σου;

Κάνοντας ένα μικρό γκάλοπ, θα διαπιστώσεις πως ο κάθε άνθρωπος ακολουθεί ένα δικό του πρόγραμμα όσον αφορά σε αυτό το κομμάτι. Ανά εβδομάδα, ανά δύο εβδομάδες, ανά μήνα ή και περισσότερο, ο καθένας κάνει τη δική του επιλογή. Μια έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Mattress Advisory έρχεται να αποκαλύψει πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα σεντόνια μας, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Jenny.Gr
Freepik

Η αλήθεια είναι ότι μια μεγάλη κατηγορία ανθρώπων δε σκέφτεται τα σεντόνια του ως ένα μέρος όπου παγιδεύεται η βρωμιά και αυτός είναι και ο λόγος που τα αλλάζει αραιά και που. Μπορεί εμείς να θεωρούμε το κρεβάτι μας ως ένα ασφαλές μέρος για να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε, ωστόσο τα νεκρά κύτταρα, η σκόνη και οι μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται πρέπει να μας θυμίζουν πως πρέπει να αλλάζουμε τακτικά τα σεντόνια μας. Πιο τακτικά από αυτό που πιστεύουμε.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην έρευνα, αν θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και να ξαπλώνουμε σε πεντακάθαρα σεντόνια, τότε πρέπει να τα αλλάζουμε κάθε εβδομάδα. Σωστά διάβασες. Και δεν είναι μόνο τα σεντόνια. Οι κουβέρτες και η παπλωματοθήκη επίσης θα πρέπει να πλένονται κάθε 6-7 ημέρες. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ο μέσος Αμερικανός πολίτης αλλάζει τα βρώμικα σεντόνια του κάθε 24 ημέρες.

Jenny.Gr
Freepik

Παράλληλα, τα μαξιλάρια θα πρέπει να πλένονται δύο φορές τον χρόνο, ενώ τα διακοσμητικά μαξιλάρια μία φορά τον μήνα. Τη θερινή περίοδο, αυτά τα χρονικά διαστήματα πρέπει να μικρύνουν, καθώς ιδρώνουμε περισσότερο και έτσι τα σεντόνια μας λερώνονται γρηγορότερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.