WELL BEING

10 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις σήμερα, για να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή


JTeam

5 Αυγούστου 2024

10 κακές συνήθειες που πρέπει να σταματήσεις σήμερα, για να έχεις μια ευτυχισμένη ζωή
Unsplash
Μερικές συνήθειες τείνουν να «μαυρίζουν» την καθημερινότητά μας, χωρίς να το καταλαβαίνουμε

Οι επιλογές μας - από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες - αντικατοπτρίζουν τον τρόπο ζωής μας. Κάποιες από τις συνήθειες που έχουμε αποκτήσει μέσα στο πέρασμα των χρόνων είναι ωφέλιμες για την υγεία μας - ψυχική και σωματική - ενώ κάποιες άλλες όχι και τόσο. Κι ενώ δύσκολα κάποιος μπαίνει στη διαδικασία να «κόψει» μια κακιά συνήθεια από μία ηλικία και μετά, οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι όλα είναι εφικτά.

Όσο κολλημένος κι αν είσαι με αυτή τη συνήθεια, αν καταφέρεις να πράξεις σύμφωνα με τη λογική και να αφήσεις τις αρνητικές και γεμάτες αυθορμητισμό σκέψεις την άκρη, θα πετύχεις τον στόχο σου. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί σε θέματα ψυχικής υγείας, πολλές φορές οι κακές συνήθειες που έχουμε αφορούν στη συμπεριφορά μας προς τον εαυτό μας κι άλλες στον τρόπο ζωή μας.

Στην ακόλουθη λίστα, θα βρεις 10 πράγματα που σε βλάπτουν, αποτελώντας εμπόδιο στο μονοπάτι για μια ευτυχισμένη ζωή. Κάποιες συνήθειες ενδεχομένως να τις έχεις σκεφτεί, κάποιες άλλες όχι, ωστόσο είναι εξίσου βλαβερές. Μία επανεξέταση και αναθεώρηση όλων όσων θεωρείς δεδομένα, θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις τη σκέψη σου και να απομακρυνθείς από καταστάσεις που στερούν το χαμόγελο από τα χείλη σου.

Jenny.Gr
Freepik

Οι συνήθειες που μας βλάπτουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε

1. Το να συγκρίνεις συνεχώς τον εαυτό σου με άλλους
2. Οι αρνητικές πεποιθήσεις για τον εαυτό σου και τους γύρω σου
3. Ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής
4. Η ανάγκη για αποδοχή
5. Η έλλειψη της αυθεντικότητας
6. Η επιμονή στην τελειομανία
7. Η αναβλητικότητα
8. Οι συνεχόμενες αρνητικές σκέψεις
9. Η αυτοτιμωρία και μη συγχώρεση του εαυτού
10. Η αφυδάτωση που προέρχεται από την έλλειψη νερού

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.