WELL BEING

Οι άντρες με γένια τείνουν να είναι πιο πιστοί και ρομαντικοί, σύμφωνα με έρευνα


JTeam

17 Ιουλίου 2024

Οι άντρες με γένια τείνουν να είναι πιο πιστοί και ρομαντικοί, σύμφωνα με έρευνα
Freepik
Κι όμως, τα γένια δεν προσδίδουν μόνο γοητεία σε έναν άντρα

Άντρες με γένια ή χωρίς; Δεν είναι λίγες οι παρέες γυναικών που έχουν εκφράσει την άποψή τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, με άλλες να υποστηρίζουν ότι προτιμούν τους άντρες με "καθαρό" πρόσωπο κι άλλες να ισχυρίζονται ότι επιθυμούν ο σύντροφός τους να έχει γένια. Μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως τα γένια στο πρόσωπο των αντρών δεν χαρίζουν μόνο γοητεία, αλλά κάνουν αποκαλύψεις και για τον χαρακτήρα του.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Archives of Sexual Behavior», οι άνδρες με γένια είναι πιο ρομαντικοί και πιστοί στις σχέσεις τους από εκείνους που δεν έχουν. Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 414 άνδρες από 18 ως 40 ετών και η διαφορά στο αποτέλεσμα ήταν μεγάλη.

«Οι άνδρες που είχαν γένια διαπιστώθηκε ότι δεν ένιωθαν καμία επιθυμία για νέες αναζητήσεις, ενώ οι άνδρες που είτε δεν είχαν καθόλου είτε είχαν λίγες τρίχες στο πρόσωπό τους είχαν περισσότερα κίνητρα για μια παράνομη σχέση», αναφέρεται στην έρευνα.

Jenny.Gr
Unsplash

Ακόμα, παρατηρήθηκε πως οι άνδρες με γένια αναζητούσαν μια μόνιμη σχέση, ενώ οι άνδρες με “καθαρό” πρόσωπο ενδιαφερόντουσαν περισσότερο για περιστασιακές. Οι ειδικοί εξηγούν πως τα γένια συμβολίζουν την πειθαρχία, γεγονός που αιτιολογεί περαιτέρω την παραπάνω μελέτη.

Παράλληλα, μαρτυρά πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν υπομονή, είναι οργανωτικοί και αφιερωμένοι στη σχέση τους. Τα γένια χρειάζονται χρόνο και περιποίηση, συνεπώς οι άνδρες που επιλέγουν να τα αφήσουν είναι διατεθειμένοι γι’ αυτό. Τέλος, να σημειωθεί πως λήφθηκε υπόψη και η θέση ότι μια μερίδα ανδρών αφήνει γένια για να καλύψει ενδεχόμενες ατέλειες.


Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.